2014. február 27., csütörtök

Kylie kangaroo

A gyermek érdeklődése néha villanásszerűen költözik át egyik dologról a másikra. Egyik nap még majd' megőrül valamiért, aztán másnap már szinte nyoma sincs, és az ég tudja honnan költözik helyébe az új kedvenc. Persze ezek nem mindennepos események, ha valaki belopja magát a szívébe, akkor hosszasan maradhat.

Nagyjából addig míg
a) betéve nem tudja a vonatkozó történetek szövegét
b) és az összes, a témában elérhető tartozék (figura, könyv és egyéb nyalánkságok) nem csücsülnek a szobájában egy polcon, majd egy dobozban.


Thomas a gőzmozdony volt az első őrület, aki most kezd nagyon halvány fénnyel ragyogni. Ritkán kerül a  youtube lejátszási listáján előre, és a pályák is Isten tudja mikor voltak összerakva. Thomas nálunk leáldozóban van (itt jegyzem meg, ha valakinél épp kitörőben volna ez az őrület, nálunk úgy 100-150 darab kisvonat lakik, és van az a pénz, amiért megszabadulnék tőlük...) Két jókora doboz van velük tele, és bár egyre ritkábban fordul elő érdeklődés hiánya miatt, de mégis tisztán cseng a fülemben az a semmi mással össze nem keverhető zaj, amikor a drága kicsim kiönti mindkét dobozt, mert keres. Keresni úgy nem tudott sosem, h a dobozon BELÜL válogatta volna a járműveket, az úgy átláthatatlan. A kiömlesztett kupacot azonban pillanatok alatt szét lehet túrni. Ezzel semmi gond sem volna, de a visszacsinálás az már nem olyan jó móka. Megvallom őszintén néha csak zsarolással tudjuk rávenni... :) Szerencsére már ritkán borul a doboz. (Kérdem én csöndben, az miért van, h az oviban viszont úgy pakolnak helyre játékokat, mint a kisangyal? Ha én kérem, az nem olyan hatásos? )

Thomasról egy ugrással landoltunk a Disney Cars (vagy magyrul Verdák) majd a legújabb Planes (ez repülőkről szól, otthon nem tudom milyen címen fut, ja megnéztem, Repcsik :)) filmjeihez. Ez már nyilván nagyfiúsabb, hosszabb is, nem a néhány perces rövid sztorik, mégis hozzánőtt. Ma már nem csak a szövegét, de a betétdalokat is fújja. Persze angolul.
Persze ennek is kaphatók a szereplői, és gyakorlatilag nincs is olyan dolog, amire ne lehetne Lightning McQueen-t rányomva eladni gyerekeknek. Vevők is rá persze. Szerencsére van egy árus bácsi  apiacon, aki valahonnan beszerzi ezeket a kisautókat (száznál több szereplőről van szó) és töredék áron jutunk nála hozzá. Az, h használtak egy pillanatog sem probléma.
Manapság ez is kicsit hátrébb szorult, de élvonalban van még.


A legeslegújabb kedvenc újfent nem egy mozifilm hosszúságú és ugyancsak angol mint Thomas is, nem más, mint Peppa Pig (vagy Peppa malac, ahogy otthon hívták a mesecsatornákon).
Peppa egy kislány malac, akinek van egy kistesója George, illetve még apa és anyamalac, és együtt ők egy család. Vannak barátaik, akik más-más állatok, Zoe Zebra, meg Pedro Poni, meg Danny Dog és Candy Cat és még sorolhatnám. Ezek is rövid kb 5 perces kis történetek, és nagyon aranyos az egész mese.
Játszanak, tanulnak, mindenféle dolgot magyaráz, mutat be játékos formában. Nem csak Beni, de jómagam is nagyon kedvelem :))
Szerencsére Peppa nem arról szól, hogy akkor most gyűjtsük be az összes malacot és társait plüssfigura formájában, ez most nem került fókuszba. Van egy Peppánk (Ági barátnőmtől kapta egyszer Beni, az elég is:)

A múltor láttunk egy részt, amiben Kylie kenguru és családja látogatott Peppáékhoz. Angol nyelvű a mese,és nagyon jól mutatja a brit malacok angolja és az ausztrál kengurucsalád angolja közti különbséget :)) Magyarul nem kerestem rá, mert úgy az ausztrál akcentus ugye nem érvényesülne:


Sokszor nézzük együtt ezeket, jókat derülünk, és megbeszéljük a "tanulságokat" ha vannak. Legtöbbször hason fekszünk egymás mellett, amit csak úgy hív Bence, h pipálunk, vagy lepipálunk (=lehasalunk).
Ez az egyik mondókából került át a szókincsébe::
Esik az eső süt a nap,
Paprika Jancsi mosogat,
Hát az öreg mit csinál,
Hasra fekszik úgy pipál.
Ebből lett Bencének a pipál = hasra fekszik. 

Ehhez kapcsolódóan egy vicces sztori (szerintem az):
Múltkor vásároltunk, és kerestem neki valami kekszet. Szeretem azokat, ami kettesével van becsomagolva, mert a táskámba is be tudok dobni egy-kettőt, és nem morzsálódik bele. Megláttuk a boltban ezt a kekszet:
Beni felkiáltott: Nézd anya a béka lepipált a csokiba :))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...