2018. április 25., szerda

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalkoztam egy-ket dologra, hogy mi minden belefert egy negyedevbe. Az ido rohan, munka, iskola, hetkoznapok es hetvegek porognek. Kozben a haz is epul, ime egy kis izelito a folyamatbol:

Telekrendezes December kozepen (2017)



Alapozas elotti elokeszito munka:



Alapozas elott


 Alapozas elkeszult (Jan vege)

Favaz felallitva
Nem kell megremulni, itt 90%-ban, (de lehet, hogy tobb), a Mo-on konnyuszerkezetes hazkent ismert struktura jellemzo. Neha ez a vaz acelbol keszul, abbol most egy epul itt ezen a reszen, az osszes tobbi ugyanilyen, szoval az sem tul gyakori.
Itt teglabol nemigen epitenek, mas azert a klima mint Europaban, es bar nyilvan a szigeteles a meleg ellen is jol jon, a mai modern hazak tobbsegeben mar egeszen jol szigeteltek, megha nem is az europai sztenderdeket kovetik.





 A vaz utan raktak fel a tetot es a szigetelest korbe kivul-belul, illetve az ablakokat is ekkor raktak be.


Itt mar egesezn haz formaja lett :)



Teto jobban latszik ezen, es a teglak felrakasa is folyamatban van:




Ez a kep Marcius vegen keszult, nagyjabol harom honap alatt jutott el eddig a pontig a haz.
Mostanaig a belso falak is elkeszultek, villanyszerelok bekabeleztek a hazat, es az osszes beepitett szekreny (furdoszobakba a pultok, konyhaszekrenyek es a study butorai is be vannak epitve.

Mostara a haz un locked down (lezart) allapotba kerult, ami azt jelenti, hogy mar nem lehet szabadon ki-be setalni barmikor. Akkor tudunk bemenni, ha ott vannak a munkasok, egyebkent az ablakon kukucskalas marad :)

Innentol mar fokent a belso munkalatok folynak majd, burkolatok, festes es sok egyeb aprosag. Elmeletileg Julius kozepere keszul el, ami mai szemmel eleg hosszu idonek telik, hatha elobb vegere ernek. Innentol az idojaras mar nrm akadalyozza a munkakat (eddig sem tette mondjuk, csak tehette volna), max az hatraltatja, hogy az epito osszehangoltan csinalja az azonos fazisokat tobb hazon. Nagy csuszasokat emiatt nem tapasztaltunk mondjuk.

Itt tartunk most, probalok bejelentkezni gyakrabban, igerem :)

3 megjegyzés:

  1. Juhhheee! Orulok, h ilyen szepen halad a haziko!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos ez a blog is lehalt....
    Érdekes hogy az Aussi blogokkal ez menetrendszerü, pár év és vége, sajnos.

    VálaszTörlés
  3. Meg így, 4 év után is időnként vissza-visszanézek, hátha látok valami életjelet... sajnálom, hogy nem frissül :(

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...