2014. február 14., péntek

A változatosság gyönyörködtet?

Közhelyszótáram ennél a fejezetnél nyílt ki ma reggel és jobbat nem találtam :)

Kedden másról sem szóltak a hírek (na jó, igazából csak az időjárásjelentés), h sorra dőlnek a februári melegrekordok is a januáriak után, és tényleg újra-és újra jöttek a 2-3 napos negyven fok fölötti blokkok. Nem fáztunk, ez való igaz, bár apáratartalom alacsony volta miatt messze elviselhetőbb, mint gondolnánk.

Roads floodedAztán tegnapra már lecsökkent 30 körülire, és eső is érkezett, amit több, mint egy hónapja nem kaptunk, úgyhogy nyilván jókor, és várták sokan.
Az időjárás persze úgy gondolta, hogy ha már esik, akkor legyen az kiadós, úh gyorsan az egy nap alatt lezúduló csapadékmennyiség is rekordot döntött, ma reggel azt mondták a rádióban, hogy 4 dekád óta nem esett ekkora ennyi idő alatt.

Flooding concernsKétségtelenül. Nem lehetett nem észrevenni, h konkrétan mintha dézsából öntötték volna egész nap...A külvilág teljesen félhomályba veszett, a szürke 50 árnyalata itt biztosan megszámlálható most is, ha kinézek...

Mára sem jobbak a kilátások egyébként, sőt, még ha minden az előrejelzés szerint alakul, akkor némi vihar is betársul a szakadó eső mellé.

Floods follow heat in Adelaide's crazy summer 

mondják az újságcímek is, ami kb annyit tesz, hogy a hőséget áradások követik, Adelaide őrült nyara.

Water rose swiftlyA képek elég beszédesek, bár a mi részünkön a délebbi területeken nem volt ekkora víz, én például simán tudtam autózni hazafelé tegnap délután, akkor épp nem is ömlött csak esett, úh nem volt semmi gond. Ma meg együtt jöttünk Lacával, az irodánál kirakott, és majd délután felvesz, úh nem kockáztattuk a vonathoz sétálással. Beni persze büszkén mesélte az oviban azonnal a barátjának, hogy ma mindketten vittük reggel, és a nagy-nagy autóval mentünk :)) (ez persze csaka  Focus továbbra is, ami neki a nagy-nagy :))







1 megjegyzés:

  1. A Westfield tetején tegnap állt a víz, nem is tudtunk akárhol megállni, és be is ázott, mindenhol vödrök voltak :D azért ez elég vicces :P

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...