2012. október 13., szombat

ready, steady, barbi

Jelenetem teljes vértben várjuk a tavasz és még inkább a nyár támadását, bár a hét közepén még nagyon úgy tűnt, h bizonyára elmebetegek vagyunk, ha ilyesmit várunk....hogy miért?
Nos, ittlétünk szűkös két hónapja alatt másodszor zengtek, mit zengtek, harsogtak a híradások arról, hogy milyen negatív csúcsokat produkál a tavasz. Mind hőmérsékletben, mind a szél erejében, mind pedig a csapadék formájában, ugyanis a hegyesebb részeken jég és  is esett a hét közepén. Na jó, nem igazi havazásra kell gondolni, hanem olyan kicsit beterítem, aztán el is olvadok-ra, de akkor is!
Kedves Adelaide, köszi, nagyon jófej vagy, h így produkálod nekem magad, hogy minél előbb, minél több oldaladról, megismerjelek, de ne fáradj, tényleg! Jó nekem az uncsi szépen melegedős kiegyensúlyozott tavsz is :) Sőt, az a legjobb :D
Hihetetlenül más egyébként itt az időjárás a tekintetben is, hogy ha 16 fok van, de süt szépen a nap, akkor bizony azt már nagyon is melegnek, otthoni nyárias melegnek lehet érezni. Nem az a fajta, h elszáradsz a napon, hanem a meleg, simogatós. Szóval van itt jóból is az időjárás kínálatában, de kaptunk azért szokatlant is már nem egyszer.
(Szilvácska, ne aggódj, nem a zöld kabátom nemléte okozta a fázást, viseld egészséggel! :))
A legfőbb ellenségem a szél, és az ugye a part közelében mindig fúj. Az a nem mindegy, h alapból milyen hőmérsékletbe fúj bele, és, h a tenger felől, vagy a szárazföld irányából. Szóval változatos. Azért nem panaszkodom, csak vázolom, hogy becsúsznak még cudarabb napok itt is.

Most meg, amikor elmúlt ez a rossz idő, gyönyörűn süt a nap, holnapra 27 fokot ígérnek a jósok, úgyhogy merészet gondoltunk, és továbbfejlesztettük a héten a kerti infrastruktúrát. Ugye ott kezdtük, h vettünk fűnyírót, stb, h pofásabbá tegyük a zöld egységeket. Nos, az hamar kiderült, h az a zöld fűnek látszó valami, egy kiirthatatlan, gyökereivel mindenen durván átkúszó izé, amit bár húzkodtunk, kapáltunk és téptünk, mintha semmi sem csináltunk volna, pont annyit ért. (köszönet a gondos gazdáknak, akik korábban itt laktak...) Így a technika melett a tudományt is segítségül kértük, és szép, vagy nem gyomirtót kaptak a nyakukba. Egy hetük van kipusztulni, aztán újra széppé varászolhatjuk a kertet.

A terasz is kapott új lakókat, hárman költöztek be tegnap délután.
- az outdoor dining set (vagyis a kerti asztal a székekkel), amit már korábban megvettünk a gumtree-n, vcsak még a garázsban várakoztak. Jó nagy böhöm asztal, 8 személyes, de 6 szék volt hozzá, sebaj, majd jól elférünk az asztalnál :)) a két végén fogunk ülni, mint a várurak és urhölgyeik, a régi kosztümös filmekben, csak személyzet nincs egyelőre, aki körbehordja nekünk a fogásokat :)) Mindenesetre tényleg excellent az állapota, ahogyan írták is a hirdetésben, és a jó nagy teraszunk el is nyeli.
- a másik lakó ez a csillogó ruhába öltöztetett és az ozzi élet egyik alappilléreként ismert BBQ vagy barbisütő.
E nélkül nincs kert, terasz, erkély, tér vagy tengerpart AU-ban (na jó, néhány biztosan akad azért, de nagyítóval kell keresni). Ez a kínálatból is látszik. Az erkélyen elhelyezhető aprócska grilltől az ipari méretűig mindenféle volt a Bunnings-ban (Praktiker itteni verziója), úgy 3-4 hosszú sorban kiállítva. Mi egy közepes méretűt választottunk, sütőlapján kívül oldalt egy főzőlapja is van, így főzőshow-ra is alkalmas, nem kell amiatt külön a konyhában állni egy embernek.

A harmadik jövevény az az én bakancslistámon figyelt évek óta már, és erősen kapcsolódik a helyszínhez. Nagyon régóta szerettem volna egy függőágyat, de otthon nemigen volt sokféle, csak magát a textilt árulták, amit két fához lehetett rögzíteni (én csak ilyet láttam legalábbis). Az meg nekünk nem volt jó, lévén nem volt két fa az udvaron :D
Meg aztán ehhez valahogy hozzátársítottam fejben a nyaralós/döglős életérzést, és abból kevés volt azért a hétköznapokban. Na de egészen idáig kellett utaznom azért, hogy megpillantsam ezt a fát sem igénylő csodát :DD Zord időjárás ide, vagy oda, ez azonnal KELLETT nekem. Nagyon klaszz kerete van, állítható sokféle módon és méretre, és 150kg-ig terhelhető, úh beleférünk mindhárman egyszerre :DD

Tegnap hevertem kicsit benne, hát az valami fantasztikus volt :))

Most, hogy minden készen áll, holnap ki is próbáljuk a felszereléseket, ugyanis barbizni fogunk. Két család jön vendégségbe hozzánk, csapunk egy laza vasárnap délutánt. Mivel Beni szülinapja is vészesen közeleg, így azt is megünnepeljük majd, bár ez számára még kevéssé tér el a többi naptól. Jövőre már biztosan testreszabjuk neki ezt a napot, és partizhat is egyet :))
Van még pár témám, úgyhogy jövök majd több bejegyzéssel a napokban.



3 megjegyzés:

  1. Jajj, de jóó, jajj, de jó!!! :-)

    Milyen jó új eszközeitek lettek :-))))

    Várjuk az újabb bejegyzéseket is!!! :-)))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm mégegyszer! :)
    ZsebiBEBÉnek ezúton is boldog születésnapot! puszilunk Benneteket!

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...