2012. október 29., hétfő

Hahndorf

Ez a nem éppen angolosan csengő név egy Adelaide-közeli település neve. Itt jártunk nemrég. Van egy farmjuk, alapvetően azt akartuk megnézni, mert ugye az állatos programok nagyon nyerők mindig, és ha már ott voltunk, gondoltuk a falut is megnézzük.
Hahndorf egyébként egy dán hajóskaptinyáról kapta a nevét, és jó erős német beütése van az egésznek, ugyanakkor sajnos-ezzel némileg előre le is lőve a poént-, inkább csalódás volt, mint felejthetetlen kirándulás.
Kicsit későn indultunk, gondoltuk elég lesz alvás utáni délutáni programnak. Útközben csekkoltam a farm weboldalát, amiről kiderült, h 4-ig vannak nyitva...Hú, ez vidám, gyors fejszámolást követően hamar kikalkuláltam, h akkor max egy óránk lesz rá. Sebaj, menjünk, ha már elindultunk. És ha már ilyen előre elmondósra szabtam a mait, elárulom, h végül nem mentünk a farmra. Már nem lett volna értelme. Leparkoltunk valahol a falu közepén, és sétáltunk egy nagyot.
A főutca két oldalán egy csomó üzlet van, amik mind németes-jelleget akarnak ölteni. Nagyon kirakat jellege van az egész településnek, olyan volt, mintha valami korabeli film díszletei között sétálnánk. Volt kocsma (ami itt elég ritka) sramlizenével és sörrel...nem hiányzik az ilyen látvány a hétköznapjainkból, az az igazság.
Szóval nekünk kicsit csalódás volt a hely, de ha épp útbaesik valahonnan-valahová, akkor megéri megállni, egy élmény ez is, ha nem is döntöget csúcsokat.

Néhány képet mutatok azért róla, mert a régi kis házacskák hangulatosak voltak azért, és itt "templom formájú" volt a templom is :)

Nagyon ráérősek egyébként, nem az a nyomulós kereskedős hely, ugyanis fél 4-kor (!) az egyik helyen már nem adtak kávét, mert hazament a szakács, és akkor ugye már kávét is fölösleges volna főzni... :)

A többi helyen hosszabb volt a nyitva tartás, legalább 4-ig tartott.... elképesztő :) Írtam már róla, hogy itt  nem tartanak nyitva késő estig a boltok, de ez egy picit korainak tűnt azért még innen nézve is :D

Szép volt az idő, és tényleg egy nagy sétára épp jó volt, talán valamikor a farmot is megnézzük :)Ez a macsek egy üzletből jött ki, aztán sajnos a
kerítés mellett elosont, ügyet sem vetve ránk :(Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...