2012. október 5., péntek

Victor Harbor

Fantasztikus időjárás volt elmúlt időszakban, rég nem tavasznak mondanánk ezt otthon, amiben részünk volt, úgy mozgósabbra vettük a a ritmust. Kihasználjuk hát ezt az időszakot, amikor még mindhárman tudunk hétköznap is menni kirándulni, mert bár nyilván jó volna majd egyszercsak munkát találnia Lacának, azzal ez a lehetőség is lezárul, hogy kinyisson egy másik ajtót. Na, nem megyek most ebbe bele :)

Szóval szerdán leugrottunk Victor Harbor-ba (továbbiakban VH:). Ez a város olyan egy órányira van tőlünk déli irányba
Előre sajnálkoznom kell megint azon, h a fotók töredékét sem mutatják annak, amit láttunk, de azért igyekszem illusztrálni a napunkat.

VH klasszikus üdülőhely a Dél-Ausztrálok számára, ahogy olvastam, szívesen vonulnak ide "nyaralni". Ezt meg is tudjuk érteni, mert azon túl, h gyönyörű, sokféle program, és a természet várja az idelátogatókat. Simán van benne 3-4 aktív nap, olyan ozzis, nem rohanós, nem egy nap alatt 6 helyre menős, mint ahogyan egy-egy honi osztálykiránduláson tettük anno. Nem? Időre kellett nézni mindent, állj a sorba, megyünk tovább, ne maradj le...:))

Erről a képről mondtam, mikor visszanéztem,
h majd úgy feliratozom, h apa ezt ette mind
No, mi csak leugrottunk, úgyhogy eleve nem is indultunk korán. Egy kellemes ebéddel nyitottunk, ami után persze nehéz volt aktív üzemmódba lendükni, de csak akarni kellett, és a táj tényleg hívogató volt :)

Az egyik helyi látványosság a Horse Tram, ami egy vasúton közlekedő kocsi, amit egy ló húz (ki hitte volna, ugye? :)

a gyerek pedig csak egy paprikadarabot
 rágcsált :), rólam nem is szólva :))
Ez a kocsi a szárazföldról megy át a szemben található gránit szigetre. A hídon egyébként gyalogosan is lehet közlekedni, úgy az élmény kedvéért odafelé a lovas csodán mentünk, vissza pedig sétáltunk. A kocsin ülve kicsit sajnáltam a pacit, h ekkora súlyt kell húznia, le nyilvánvalóan nem bánta, Olyan kicsi ló volt, nem a magyar fajta, ráadásul vicces bundacsizmát viselt a nagy melegben is :D
A sziget gyönyörű, jó nagy sétát lehet tenni rajta, és hát a kilátás az pazar!
A sziget nem túl nagy, tökéletesen kiépített gyalogút visz a tetejére, amit körbe lehet járni, és csodálni a természet szépségeit, a levegő illatát. Itt már a nyílt óceánnal van a víznek kapcsolata, úh teljesen más színe volt, mint mondjuk "nálunk" a parton, és más hullámok/morajok is voltak.Szar volt nézelődni :D


VH elnevezésének története


a sziget túraköre, mi nem jártuk végig, de így
Bebe is kibírta kis cipeléssel a teljes napi sétát :)


Gyönyörű virágok voltak a tetején

Gyönyörű színe volt a víznek
A szigeten pingvineket is lehetett nézni, némi belépő ellenében, bementünk mi is:
Bebe a pingvinek hatása alatt :) Őket utánozva járkált :D


Lekerült a mellény végre, de már a cipők is :DD


Namost egyiptom óta ugye tudjuk, h a teve nem barátja Bebének, vagyis Beni nem haverkodik velük. Erre kik voltak itt a parton?DIY fotó, Kettecskén mi  XXX

És ezt a végére az útkeresőknek, bizonytalankodóknak. Minden út visz valahová, ha kanyarog is:8 megjegyzés:

 1. az ucsó képet nekem szántad bíztatásul? ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, abszolút benne voltál Te is a címzettek listájába :)

   Törlés
 2. Nagyon köszi a beszámolókat, meg a rengeteg fotót, egészen elmerültem bennük! :)))
  Örülök, hogy ilyen jól érzitek magatokat, remélem ez a nászutas fázis Nálatok is el fog húzódni! ;) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D igen, elkezdődött a nászút, és tényleg nagyon jól érezzük magunkat. Csak úgy, a bőrünkben is, a többi csak hab a tortán :))

   Törlés
 3. Sziasztok!
  Először is gratulálok nektek.
  Ne haragudjatok hogy így ismeretlenül rátok török, de nincs ismerős Darwin-ban, vagy környékén? Howard Springs -el a célkereszt közepén.
  köszönöm.

  Have a nice day.
  Király László (laaci)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,
   :) sajnos nincs kontaktunk arrafelé.
   ausztralia.net-en (Bertók Zoli au-s fórumán) próbáltad a keresést? Sztem ott találsz valakit.
   üdv!

   Törlés
 4. Szia!

  Köszönöm válaszod. Megnéztem, de mindenki csak másod-harmad lehetőségnek tekinti az északi területet. Pedig, én is informatikus vagyok nézem az NT sol-t, és igaz folyamatosan low, de állandó jelenlétű az informatikus igény.
  A másik, én is fázós vagyok mint te, 19Cfok alatt hideg van. Nyáron Pesten is volt 40Cfok felett a hőmérséklet, Darwin-ban adatok alapján még nem. Páratartalom nagyjából ua. mint Budapest 3. 4. kerülete. Érzetre viszont nem tudom, hogy ez ténylegesen mit jelent.
  Illetve ami még fontos, emberek. Milyenek az emberek.
  A blog-hoz gratulálok. Párommal olvasva a blog-ot, néha jókat nevettünk. Szemléletes leírást adtál a SS megszerzéséről, visa ügyintézésről.

  További szép napot nektek.
  laaci

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, nem a legnépszerűbb célpont, de ha valaki éppen azokra a körülményekre vágyik, annak meg tuti hely lehet. Mondjuk 100ezren lakják összesen, így némileg korlátozottak a lehetőségek bizonyára, de ha akad munka, ott is lehet élni egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet némi trópusi közeggel fűszerezve :)
   Walaby nézegette ott a lehetőségeket mostanság, Ő írta, h az ingatlanbérlés sajnos sokkal magasabb áron lehetséges, mint máshol, ez negatívum lehet kicsit.

   Köszi a kommenteket a bloghoz, írjatok bátran, mindenfajta visszajelzést örömmel veszek :)
   Üdv:)

   Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...