2012. november 15., csütörtök

ez a nap más (volt) mint a többi ...

12.35-kor mál aludt a csemete a szőnyegen a kuytáján kidőlve.
Úgy egy órával előbb tette ezt, mint általában :)

Reggel igazi izgalom lehetett benne, sosem hittem volna, h 2 évesen is van ilyen, de sugárzott róla, h izgalomban van. Hajnalban felébredt, és átvittem magunkhoz, utána sem aludt olyan nyugodtan, mint szokott. Aztán alighogy felkeltünk, és hagytuk még szunnyadni, perceken pelül csoszogott utánunk a hálózsákjában...
Azt hiszem tudta, h ma különös délelőtt vár rá, ma volt az első kindy-s napunk :)
Tegnap összeraktuk a kis pakkját, váltóruhát, uzsis dobozt, a hátizsákjára csináltunk fényképes névtáblát, és sokat beszélgettünk a másnapról.

Én is jól elfáradtam nemcsak Ő, az biztos :), pedig problémamentesen telt a majd' 3 óra (ennyi egy session: 8.45 - 11.30), csinálta, amit kértek tőle, játszott, és még picitvegyült is, pedig az ugye életkori sajátosság, h később kezdenek majd csak egymással játszani. Nem lógott rajtam, de éreztem, h jó, h a látóterében vagyok, és én is igyekeztem nem simogatni, megpuszilni ha mellette vagyok, ahogy azt sokszor teszem.

Viki néni nagyon aranyos, itthon már nagyon emlegette Beni, tetszett neki is :)
Abban maradtunk, h egyelőre csak csütörtökönként viszem, mert apéntek nagyon sűrű, sokkal több gyerek van, és nagyobbak is, de azt hiszem, h jó is lesz ez így amíg bele nem szokik, mert fáradt volt a végére nagyon.
Alapvetően kötetlen a délelőttjük, de volt éneklős-mesélős rész, ahhoz mindenkinek le kellett ülni szépen, és előtte elpakolni az összes játékot (!), királyság, ezt itthon hiába kértem eddig....

Alapvető dolog lesz, h megtanul néhány új szabályt, vagy megerősítik a korábbiakat. Amíg gyümölcsöt ettek, addig nem játszhatnak, evés után csak. Ezt itthon is így szeretem, amíg eszünk, addig arra koncentráljon, aztán lehet játszani.
Nagyon sok, és sokféle játék van, nem egy lepusztult felszereltségű óvoda, pedig állami...
Volt kézműves foglalkozás is, előre kivágott formákra festettek, majd ragasztóval bekenték, és csillámporral szórták be. Nagyon jópofa , egyszerű, és kreatív játék volt.
Ezt adalt tanultuk ma:



Biztosan nagyon fárasztotta, h mindenki angolul beszélt hozzá, még én is, csak ugyanazt magyarul is mondtam neki :) Ez engem is ternírozott, ill a többi csemetét megérteni sem piskóta ebben a korban, és angolul. Merthogy jöttek ám hozzám, volt aki már a kezemet is szorongatta, cserébe énekeltem nekik, igazi kindy-s voltam ma én is :)









5 megjegyzés:

  1. Azokat az időket elevenítették fel bennem soraid, amikor mi is bölcsibe kezdtünk járni. Új környezetben, új szituációkban látod a fiad, látod, milyen ügyes, és elolvadsz tőle♥
    Látszik a lépeken, hogy nagyon jól érezte magát, ment a meló ezerrel:)
    Biztosan jót tesz az ő fejlődésének is a közösség, hiszen alapvetően is egy kis barátkozó, vidám manó.:)))

    VálaszTörlés
  2. Ezt a Jingle bells-t meg azert 1-2 hetig emeszteni fogom :)
    "Rusty Holden Ute" vs. "One horse open sleigh" szinonimat, biztos hogy belathato idon belul nem fogom feldolgozni! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, én is csak néztem, mikor először hallottam. Itt mondjuk a ute-ok külön kategória, de h "a népköltészetbe" is ilyen előkelő helyen álljanak? :)
      Pár magyarázat még a nótához, mert nem biztos, h elsőre megvan:
      Esky – Cool box
      Kelpie – Australian breed of dog
      Singlet – Sleeveless vest
      Thongs – Flip flops

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...