2012. november 16., péntek

77 nap munka nélkül

a 78. napon már dolgozni ment Laca :), ezzel November 7-én óta új korszakot nyitottunk itt ismét...
Azért nem írtam róla korábban, mert hamarabb hívták dolgozni, mint a papírok meglettek volna, úh nem akartam elkiabálni.
Nov 5-én hétfőn interjúzotatta a cégvezető, másnap este már hívta, h szerdán be tuda e menni dolgozni. Hát épp ráért :)

Field network technician-ként dolgozik, úh iparágon belül maradt, a terület sem ismeretlen, nekem úgy írta körül, h azt csinálja most, amit otthon az emberei csináltak.Nem megyek részletekbe, mert nem vagyok űberszakértő. Sajnos Őt nemigen tudom rávenni, h írjon ide (...Apa, szeretnél?..:), úh aki részleteket szeretne, az írjon neki, hívja, és majd mesél.
Full time job, ami a vízumunk miatt is nagyon jó , hisz a PR-hoz fel kell tudni mutatni 1 évnyi teljes munkaidős munkát, mondjuk az teljesen mindegy, h mi lett volna, de így jobb azért. A munkaidő  8.30-16.30-ig tart, és szintén az érintett fogalmazott így, h nulla stresszfaktorral jár :)
8-kor indul munkába, és 5-kor már ITTHON VAN, ez nagyon jó mindhármunknak. bebe sem frdetéskor látja apát, és én sem vagyok hajnaltól estig egyedül. Ezt otthon nemigen tudtuk volna abszolválni.

Nyilván ez nagy öröm, és nagy siker, olyan hirtelen jött akkor, h rákészülni sem volt időnk.
A LinkedIn-en keresztül találtak egymásra egyébként, vagyis nem hirdetett pozi volt, azon a vonalon (seek.com.au és társai) nagyon erős hátránynak tűnt, h nincs ausztrál tapasztalata. Volt fejvadásznál, ígéretesnek találták, de aztán vagy _állítólag- felfüggesztette a cég a keresést -ami inkább azt jelenti, h a fejvadász kiírta a pozit, ami a valóságban nem is volt, de ők halászhattak kicsit-, vagy annál a körnél elakadt, h itt még nem dolgozott.

Európa sok tekintetben a misőség fokmérője - például a reklámokban az európai minőséggel próbálják kiemelni, ha valami nagyon jó-, mégis az európai tapasztalatod addig nem elég jó, amíg egy ozzi is rád nem mondja, h tényleg ok vagy öcsém. Ez az a bizonyos "az első munkát lnehéz megtalálni effektus", és bár neki két és fél hónap alatt sikerült, nem mondom, h ezer ajánlat közül lehetett volna válogatni. Mondjuk annyi nem is kell, csak épp egy jó legyen :))

Őszinte leszek, én ezen tapasztalatok alapján továbbra sem mondom azt, h gyertek, és gyorsan találtok munkát, ha otthon is ügyesek, okosak voltatok. Én azt mondom, h gyertek, de legyen tartalékotok akár 4-6 (vagy több) hónapra is, mert lehet, h csak akkor találtok. Az "aljamunka" sem könnyebb terület, nincs az, h oké, ha a szakmámban nem, akkor majd árufeltöltéssel munkába állok. Arra van ozzi is, aki leinformálható, és az itteni struktúrába illeszthető certificate-je van, ami lehet (valószínűleg) sokkal visszafogottabb tudást-és tapasztalatot jelent, de helyi, és nem kell azon gondolkodniuk, h vajon mit is takar az a papír, ami Te -a nem ozzi - hozol. Kapcsolatokon keresztül könnyebb, de az is idő, mire kiépül. Lehet önkénteskedni, de azt is finanszírozni kell tudni. Szóval vannak lehetőségek, nem akarom lehúzni a munkaerőpiacot, főleg, h én alig látok bele még, de legyen idő kivárni azt, amíg rádtalál a munka. Az pedig  költséges mulatság, ezt nem tudom vitatni, de megéri :)









10 megjegyzés:

  1. Ez fantasztikus hir! Gratulalok!!!

    VálaszTörlés
  2. Jó hallani, hogy van munka :) Gratula.
    Info-t szívesen olvasnék még róla, mivel szakmába vágó :):)

    VálaszTörlés
  3. Hatalmas gratuláció!!De jó,de jó,jupijééé!:-)

    VálaszTörlés
  4. drukkoltunk, örülünk! :)) ügyik vagytok! az intenzív keresés kezdetétől számítva nem volt azért 2,5 hónap ha jól veszem ki, ugye?

    VálaszTörlés
  5. Gratulalunk. En is ugy emlekszem,kb 1.5 honap lehetett.BRAVO!! Zoli es Zsuzsa

    VálaszTörlés
  6. Szívből gratulálok, nagyon ügyesek vagytok!!! Még írhatnál a munkahelyi tapasztalatokról, mentalitásról. Bebe is és Apa is melózni jár ezután:)

    VálaszTörlés
  7. Gratulálunk! :) Sok-sok puszi!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólásokat! :)
    Igyekszem majd írni a mindennapokról is, h milyen itt akultúra, kollégák, munkarend, hozzáállás, stb :)
    A tényleges -vagy koncentráltabb - munkakeresés valóban csak az után indult be, ahogy beköltöztünk ide, úgy az első hónap valóban nem "játszott". Így visszagondolva ez már extrém rövid időnek is tűnik, másfél hónap volt csupán? Mindenesetre amíg bizonytalanságban tartott minket, addig hosszabbnak tűnt :)

    VálaszTörlés
  9. Szívből gratulálunk Nektek ezúton is!! :)))

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...