2013. március 15., péntek

Március 15.

 Na, pont a fenti ünnephez semmi köze sem lesz mai bejegyzésnek :)
Nem tudom, én kicsit távolságtartó vagyok mostanság Magyarországgal, és nem csak fizikai értelemben igaz :). Rá sem nézek az Origo-ra, az Indexet meg már otthon is utáltam a stílusa miatt. A facebook-on keresztül jönnek azért hírek, de a politikai oldal nem érdekel, mertlegtöbb esetben  túlmutat már minden józan határon. A gazdaság kicsit jobban, de arra pillanyatnyilag ráhatásom alig (na nem mintha korábban olyan erős lett volna), de adóforintokat épp nem termelek oda (mondjuk ide sem sajnos). Nagyon furcsa dolgok zajlanak, és nem igazán értem a mozgatóit. Ebből a szempontból is szerencsésebb most távol lenni, de akkor is felváltva hol elszomorít, hol dühít mindez.
Ha már az ünnepi felütéssel kezdtem, annyit érdemel még, hogy bárcsak úgy zajlanának otthon is az ünnepek, mint itt. Ezt kívánom csupán hozzáfűzni.

a többi vegyesbolti polcról emelt kisszínes csokor lesz ma:

Ha péntek, akkor délelőtti kirucc, és akkor valamelyik partközeli játszótér. Ma ezt láttuk a csúszdán ott. Jujj.
Ne kapjon senki a szívéhez, aki pókiszonytól szenved, ez itt kérem fake, just pretend, nemigazi, műanyag.
Na de akkor hogy?
Egy iskoláscsoport is ott volt ma a játszón, és a parkban, ami körülveszi, és mindenféle feladatokat csináltak. Többek között -párokban szétszéledve-az előzőleg a tanárnénik által mindenfelé eldugdosott műanyag rovarokat-bogarakat kellett megtalálniuk. Hát ez a példány látványos ciztromsárga háttéren csücsült, és nagyon élethű volt. Betojt pár csemete tőle, akik a keresgélés előtt - független jelenlévőkként, mint mi - használni akarták a csúszdát.




Lehet, h cápariadó is volt ma ugyanekkor, mert egyszercsak az égen körözni kezdett egy repülő, és közben szirénázott. Ilyet még életemben nem láttam/hallottam. Ugrottak is fel a népek megnézni, h mi folyik ott.

Néhány kindis pillanat:
nagyon szeretem mindkét helyet, és szerencsére Bence is. Mostmár mindkét helyről azt mondják, hogy mindent ért, amit mondanak neki, és nagyon akar kommunikálni is, de azt többnyire még magyarul teszi :) Ugyanakkor egyre több olyan helyzet van, ahol azon kapjuk magunkat, hogy angolul reagál, vagy mindkét nyelven. Vicces. Pl ha beüti a kezét / lábát, akkor az Ó, jajj helyett rendszerint O me, o my hangzik el. Vagy ha az ujján számokat mutat, ami most nagy kedvence, akkor angolul mondja a számokat, és úgy is mutatja. PL a 3-at azt a mutató-középső-gyűrűs csokorral mutatja, nem a hüvelyk-mutató-középsővel, mint ahogyan mi tennénk. Érdekes apróságok ezek :)

A palacsinta világnapja volt februárban,
a kindiben is megünnepelték

A család tagjaira felhívnám a figyelmet :))

Bébi fotókat kellett vinni, mindenki kapott egy számot,
majd később fedik fel, h ki kicsoda. (a 12 -es Beni)



Egyébként mindig történik valami, nagyon elégedett vagyok azzal, hahogy foglalkoztatják őket, festenek, játszanak, kint vannak-bent vannak, gyümölcsöket darabolnak-esznek, tényleg dolgoztatják minden érzékszervüket.

Úgy tapasztalom, h itatják őket rendesen, nem egyszer csordult már túl a pelus, és mostmár többnyire alszik is legalább 30-40 perceket, vagy többet, ami sokat javít a childcare-es esték hangulatán, h nem egy mosott rongydarabot hozok haza :)




 A tükör nagy élmény volt, tegnep azt használták délelőtt. Bence amúgy is imád majomkodni itthon is a nagy fürdőszobai tükörben :) Összességében ovis-bölcsis mindegy mik is ezek tapasztalatok egyelőre nagyon jók :DD

Ildikém, a következőket dedikáltan Neked :))
Állatos szekció következik, persze macskákkal töltve leginkább.

 Az ordítozós barátaink itatására van kirakva a parkban mindig néhány doboz, mi rendszerint megtöltjük nekik esténként, amiért hálásak mindig :)



Olyan nehéz jól lefotózni őket, folyton mozgásban vannak.




Hát ez az egyik kedvencem a Budhha és kísérői :)
Első "hagyományos" cirmos  cica, amit itt láttam. 

Ez is beterítette a fél autót, őméltósága



Fehér zoknis barátunk nagyon puha, de kicsit őrült. :)

A két kedvencem, őket majd' minden este meglátogatjuk.
Sajnos a kép nem adja vissza, de a  tarka az giga nagy, és irtó kedves. Hello kittis anykörve van, bocs :)



És néhány tájkép, nem azért mert az időjárás épp szívatja a magyarokat, és beintett a tavasznak, hanem, h melengesse a ti szíveteket-lelketeket is. Variációk egy témára nappal és este.



















3 megjegyzés:

  1. Jaj ezek a képek nagyon kellettek most, cicák is, napsütés is :) És akkor most megyek havat lapátolni :D

    VálaszTörlés
  2. "nem azért mert az időjárás épp szívatja a magyarokat, és beintett a tavasznak," ja nem azért, mi?? aha, persze!
    Tudod mit látok, ha kinézek a kertbe? Kirándulóidőt Amundsennek, tudod afélét, amilyenben a Delta főcímében menetelt. Ahogy mondják egyébként, nincs rossz idő csak szar felszerelés.. de mi azért itthon maradunk a háromnaposon és főzőcskézünk meg punnyadunk. Az állami ünnepségeket is lefújták, hát ilyenre nem emlékszem, hogy lett volna példa márc 15-én...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, a nagyon fontos :)))-ik lemaradtak az előző mondatok végéről

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...