2013. március 7., csütörtök

hazamegyünk

május közepén.
Itt ki is tehetném a pontot.

De nem teszem :)  A hazautazás célja látogatás, idén szerettünk volna hazamenni. Az is lehet, h jobbára csak én, de jóban-rosszban, ugye :)
Egy ilyen lépés nagyon sok összetevős, és az már most látszik, h évi egy magyarországi kiruccanás sok szempontból luxus, úh a jövőben lehet, h m más alternatívákban is kell gondolkodni.
Kezdjük a legkézenfekvőbb oldalával:
- a repjegy nagyon nem olcsó mulatság. Ebből az irányból oda, és aztán vissza, különösen nem az. Jólét van ebben az országban, úh, itt bizony az árazás egyik faktora is ez. Alsó hangon 40, de akár 60%-kal olcsóbb a repjegy Mo-Au-Mo útvonalra véve, mint fordítva. Ez elképesztő különbség.

- a másik tényező az időtáv. 3 hétnél rövidebb időre nem szerettem volna, mert az utazás 2-2 nap (tokkal vonóval háztól házig vehetjük ennyinek), és félő, h némi jetleg is benézhet majd az ablakon, szóval sem magunkat, legfőképp a fiatalkorút nem szerettem volna szétnyúzni egy végtelen rohanással. Így viszont ha a világ más pontjaira is szívesen ellátogatna az emberfia, jól ki kell sakkozni a szabadságok fizetett és ne fizetett lehetőségeit. Megjegyzem, ez nagyon-nagyon jó dolog, h itt van lehetőség fizetés nélküli szabira (is) menni. Emlékszem, h nálunk otthon a cégnál mekkora pofonokat osztottak ilyen kérésekre...

- időzítés:
Innen nézve ugye Európa már önmagában egzotikum. A"sztenderd" úticél mondjuk kb Fiji és Bali, Európa meg a nagy távoli csoda. Ezért aztán az európai nyári csúcsban az amúgy is borsos árakat végtelenségig srófolják, így mi azt ki is lőttük. Másrészt egy esküvőn is lesz jelenésünk, ahol Laca tanúnak áll :), így elég nagy részben hozzánk igazítják azt az időpontot.

Az a járat, amivel mi jöttünk már megszűnt, pedig nem volt rossz, mert a Quantas időlözben összeállt az Emirates-cel.
Ez jól tette, mert
- egy átszállás, csak Dubaiban
- a legrövidebb repülési idő 21 óra
- voltak jó jegyáraik is
de
- Bécsbe repülnek, Bp-re nem,
- mostanra nagyon drága lett a mi időpontunkra is, nem csak nyárra :(

Így ezt bebuktuk, és új lehetőség után kellett nézni. Lehetőség szerint 1 társasággal akartunk repülni, h a csomagokkal ne legyen kavar, és persze nem 40 óra alatt. Így a KLM-nél találtuk meg a legkompromisszumosabb megoldást: Adelaide-Kuala Lumpur - Amsterdam -Bp útvonalon. 29 oda, 30 óra vissza, de ez van. Bebe azért már sokkal nagyobb, "rutinosabb repülő", majd elleszünk. 4.600 dollárért.

Furcsa, és izgalmas érzés tudni, h májusban hazalátogatunk :)

7 megjegyzés:

  1. Akkor ugye három jegyet vettetek ennyiért? Én is a KLM-nél néztem jegyeket, mi augusztusra szeretnénk hazalátogatni! Furcsa lesz, de már nagyon várjuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ááá, darabja volt ennyi.
      Na jó, csak vicceltem :) a 3 együtt. Olyan 830 körül volt egy irány efy főre, ha jól emlékszem, meg a gyerekre van is valami kis kedvezmény. Egyébként jónak tűnik a KLM, majd beszámolok, ha őket választjátok.

      Törlés
  2. hmmm :) remélem, rajta vagyunk a listátokon!!!! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszünk :) Bár a főhadiszállás ugye már nem a fővárosban lesz, hanem Szabolcsban, úh még nem tudom, h mikor és mennyit leszünk Pesten vagy a környékén, de majd alakul.

      Törlés
  3. Juppppi! Mi is szeretnenk felkerulni arra a listara! :-) puszi

    VálaszTörlés
  4. Jancsusznak beírtam a naptárba a várható májusi programjai közé. Egyelőre csak a ti látogatásotok szerepel, szóval szerencsétek van, mert tényleg nagyon elfoglalt macskusz...nem könnyű az élet, ha valakinek annyi rajongója van, mint neki:))))Várunk szeretettel benneteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...