2012. szeptember 26., szerda

SA water

Elképesztő élményben volt részünk. Igazi "Australian way of life" - szerintem, olyasféle, amit otthon nemigen tudnánk most sajnos elképzelni.
A történet alapja meglehetősen hétköznapi. Költözésünk utáni második napon az ensuite-ban a wc rakoncátlankodott, nem akart lefolyni normálisan a víz, illetve furcsa kuttyogó hangokat hallatott. Gondoltuk a most divatos DIY (do it yourself, azaz csináld magad) mentén gondolkodtunk első körben, és a Bunnungs-ban vett Laca célszerszámot a dugulás elhárítására. Nyilvánvaló volt, h nem mi okoztuk, de mostmár mi lakunk itt, hozzuk helyre. Nos, hamar kiderült, h ez helyi "érzéstelenítéssel" nem fog menni, úh szóltunk az ügynökségnek. Ez adott napon úgy dél magasságában volt. Mondták, h küldenek szakit. Ok, hurrá :))
Innen jön a hihetetlen rész::))
aznap (!) 13h (!) magasságában csöngetett is a vizes. Első meglepi, máris itt van, második, h egy maximálisan kulturált megjelenésű intelligens idősebb úr jött, aki kedélyesen mesélt arról, h a legjobb barátja is magyar származású, stbstb. A hibát nem tudta elhárítani, mert komolyabb volt a gond, de no worries, szól a vízügynek, akik majd kijönnek.
A vízügy egy órán belül (!) itt volt, nagy kocsival, megnézés, és megállapítás, h talán a cső törött el, ezt azonban ők nem  tudják megállapítani pontosan, kamerás cucc kell hozzá, úh jön helyettük másik csapat. Ők el.
Aznap 6 óra körül(!) ott is volt a még nagyobb autó, még nagyobb csövekkel, szivattyúztak, nézték, szakértették, itt bizony törött a cső, ki kell cserélni.
Másnap reggel 8-kor (!), javában még pizsiben próbáltuk Bebe fordulatszámát felvenni, amikor 3 autó jött, út lezár, aszfalt bont, csövet cserél. A bejelentés óta 24 óra sem telt el, és már a sokadik gárda vonult fel, h kijavítsák a meghibásodott szakaszt.
Csak ámultunk és bámultunk...
Mi ezen a közszolgáltatáson, h ilyen is lehet, Bebe meg a markolót és a teherautót, ami épp a házunk előtt, csak a túloldalon tüsténkedett nem kis örömére a gyereknek :)

Közben kiderült, h csőtörés ide-vagy oda, az előző lakók nyomán simán lehetett vna bármi a rendszerben, ugyanis Robert a szomszéd mesélte, h ők is fél éve laknak csak itt, akkor tették ki a két házból (ebbő és az ő bérletükből is) két szaúdi családot. Roberték ismerik a tulajt, így még fényképük is volt az akkori állapotokról. A disznóól zsírral kikenve az főúri lakosztály lehetne ahhoz képest. Jó, h az elmúlt fél évben profi módon helyrehozták a házat, mert tényleg nyoma sincs mindennek már. Legfeljebb csak a csatornában... :))

4 megjegyzés:

  1. Itthon ezzel a beszámolóddal kellene a vízművek előtt kampányolni...
    Nem lehet, hogy sci-fi film forgatásán vettetek részt?:) Itthonról úgy tűnik...:(

    VálaszTörlés
  2. Azta, ez tényleg filmbe illő történet! :))

    A wc meghibásodást itt tényleg nagyon komolyan veszik - "urgent repairs" kategória - ilyen esetben nem megengedett semmiféle késlekedés, akkor sem, ha amúgy van másik wc is a házban.
    Ez épp VIC, de ez mindenhol így van: http://www.consumer.vic.gov.au/housing-and-accommodation/renting/standards-repairs-and-entry-rights/urgent-repairs

    Szóval jó agent-etek és Landlordotok van! :)

    VálaszTörlés
  3. Jó hallani ezeket a sztorikat, de kérjük majd az árny oldalakat is (már ha egyáltalán lesz :-)))) Annyira örülök Nektek, hogy sikerült, ott vagytok, és már ott ébredhettek nap, mint nap, kicsit irigykedem is ;-)

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...