2012. szeptember 21., péntek

költözés finálé és egyebek

Ismét eltelt egy hét, ami számunkra nagyon tartalmas volt :)
Először is köszi a kommenteket a ház kapcsán, nem volt időm válaszolni rájuk, csak azért nem tettem.
Első és legfontosabb, hogy kedden beköltöztünk az új házba. Hétfőn szerettünk volna, de az áramot csak kedden délelőtt kapcsolták be, és anélkül a fűtés sem ment, meg úgy egyáltalán semmi, úgyhogy keddre időzítettünk. Előtte is itt voltunk már minden nap péntek óta, hisz folyamatosan volt tennivalónk. Szombaton elmentünk az IKEA-ba, véglegesítettük az onnan beszerzésre került cuccokat, összepakoltuk, kifizettük, és kiszállítással kértül. Másnap délelőttre be is osztották :) Így vasárnap keltünk időben, h ideérjünk 9-re (9-12 közötti kiszállítást igértek) a házhoz, persze 8-kor csörgött a telefon, h itt vannak nemsokára. Hú, az nem jó, mi legalább fél órányi autóútra vagyunk, jöjjenek kicsit később. Ok, 9-re itt is voltak, így is előbb mint mi :)
Korrektül lepakoltak, behoztak mindent.
Hétfőn érkeztek az újabb cuccok, aznap volt a Good Guys nap, lett tv, hűtő, mosógép, porszívó, mikro (az csak végül ma, mert nem volt raktáron), vasaló, stb. Gabi, a kapszulás kávéfőzőt kb 2 nap múlva megvettük, ahogy megérkeztünk, azt muszáj volt asap :o) GG is korrektül lepakolt, kicsomagoltak mindent, h ne maradjon itt a sok csomagolóanyag, és behozták, helytrerakták. Mosógépet bekötötték, stb.
Szuper, már csak a kanapé maradt, amit csüt-szombat között szállítottak volna. Kedden este csörög a teló, h holnap (szerdán) hozzák :) Na, így még jobb, szeretjük ezt :)) De tényleg, amikorra mondták, azt eddig csak előbb teljesítették.
Étkezőt végül sikerült a gumtree-n vennem, nem hagyhattam, h egy negatív tapasztalat eltántorítson. Két nagyon korrekt hirdetést találtam, ami mind árban, mind a kínált étkező tekintetében bejövős volt. Sajna az egyik már nem volt meg, de a másik igen, úh még szombaton az ikea előtt el is mentünk megnézni, h ha ok, akkor azt lehúzzuk a listáról. Most egy nagyon szép, modern, tágas (és tiszta! :)) házban jártunk, az ékező rendben volt, úh meg is vettük, aztán másnap elhoztuk. Megjegyzem a tulaj felajánlotta, h segít elhozni, nem gond neki, de végül befért a mi kocsinkba a teljes pakk, így nem kellett igénybe vennünk a felajánlást. Így 450 dollárt spóroltam az étkezőn, jó deal-t csináltunk. Ja, ezt is Happy Valley-ben vettük, mint a kocsit :)

Hiányos azért még a berendezés, főleg az apróbb dolgok miatt, kiegészítők, szőnyegek itt-ott, textilek, könyvek, könyvespolc, de ugye ne felejtsük el a konténert, amiben jó sok ilyesfajta cuccunk jön, csak nehéz kivárni :) én már szeretném teljesen késznek ltni, na, de ilyen vagyok, ha belecsapok valamibe, akkor az legyen 100%-os legalább. Most azonban muszáj várnom, mert fölösleges volna költeni olyan dolgokra, ami csak pár hét miatt kellenének.

Apropó konténer, a héten kaptunk emailt a Crown-tól, hogy 09.19-én hajózott ki a cuccunk, és várhatóan nov 9-én fog érkezni Adelaide-be.Hát igen, hosszabb volt a tranzit, mint reméltük, de ez ugye benne van a folyamatban. Itt még kb egy hét lesz, amíg minden vám/karantén, és ami még szükséges folyamaton túl lesz a pakk, úgy nov közepére várjuk. Karácsonyra már szépen összeáll majd minden itt :))

Még egy csomag kopogtatott a héten, ugyanis azt is megkaptuk, amit a repülőre inkább nem pakoltunk fel, hanem magunk után küldettünk. Két hét és egy nap alatt ért ide. Nagyon vártuk már, sok apróság volt benne, aminek nagyon örültünk, és csak mert kis hazai volt :) A tesóm telerakta fűszerekkel is, azt hitték a falusi kisboltban, h a mostanában emlegetett világvégére készül, azért vesz annyit, hihihi :) Bence kis műanyag motorja is ebben érkezett, ami otthon a legkedvesebb játéka volt, és minden kisgyerekes családban van belőle 1-2. Igen, ez az a kis műanyag motor, amivel kavarnak a törpék, mint az őrület. na, mi azt otthon hagytuk a mérete miatt, hogy majd itt veszünk, nem nagy valami, otthon is vagy 2 000Ft. namost előre mondom kisgyerekkel érkezőknek, h NINCS ILYEN MOTOR Ausztráliában. Sehol. Vettünk egy nagyon tompa kis másolatot, de azt alig használta, nem szerette, mert nem gurul gyorsan, és alacsonyabb is. Szóval azonnal telefon, h jöjjön a motor is a csomagban, mert súlyra meg semmi az egész, és olyan szerencsénk volt, h a tesóm beszerzett Beninek mégegyet, ami 2 mérettel nagyobb, úh volt nagy csodálkozás, h két moci jött, és az egyik "nagyon nagy", ahogy Bebe mondja :DD és egy időre el vagyunk látva vele.
Szóval jótanács, ha szereti ezt a motort a gyerek, és jöttök majd ide, akkor hozzátok, küldjétek :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...