2012. szeptember 8., szombat

Ízek, imák szerelmek

az írás címe, mert az olyan jól ismert :) és talán van is némi párhuzam, hisz mi is egy nagyot váltottunk, sprituálisan is biztosan hat ránk majd ez az egész, és szeretnénk megtalálni azt, amit nem találtunk otthon, vagy jobbat szeretnénk attól, vagy többet vagy mást.
Valójában a mindennapi dolgokról, benyomásokról szeretnék most írni, mert annyi minden van, ami napközben be-beugrik, ha járunk valahol, vagy csak gondolkodom a történéseken, és mindig igyekszem megjegyezni, hogy majd aztán itt beszámolhassak róluk. Magamnak is érdekes lehet ez majd, h ha visszaolvasom esetleg 3-6 hónap múlva, h mennyire tűnnek majd ezek a dolgok kezdeti benyomásoknak :)
Házak, utcák:
Be kell vallanom, hogy nagyon más itt a városkép, mint amihez az európai szem szokott. Én az USA-ban sosem jártam, csak filmekben láttam hasonlót. Eleinte nagyon idegenül hatott, és kicsit sivárnak láttam összességében. Mindezt úgy, hogy a lakóházak, és utcáik, igazán szemet gyönyörködtetők a legtöbb esetben, mert nagyon kellemesek, gondozottak, egy élmény végignézni rajtuk. Az első furcsaság számomra az volt, h nemigen vannak magas házak, épületek. A lakóházak nagyrészt egy szintesek (a mienk kivétel, ki is lóg az atöbbi közül), és bár a táj dimbes-dombos (sőt olykor magasabb is), emiatt nem egy sík látvány az egész, hanem változatos, de alapvetően nincsenek nagy épületek, vagy ha vannak nagyon mások, mint otthon. (a CBD-ben még nem jártunk, ott vannak azért).
A házak is alacsonyabbnak tűntek nekem elsőre, bent már nem érzem őket alacsonynak.
Csináltam pár fotót a környékünkről, igyekszem majd sok képpel ilusztrálni az írásokat, azt én is mindig szívesen néztem a blogokban :) Szóval ezek jól illusztrálják, h milyen itt a lakókörnyezet:
Ugye a köztudott, h itt nagyon régi, történelmi épületeket ne is keressen a szem :)

séta haza a játszótérről

narancsfa dugig terméssel

ápolt előkertek sora

ez már a mi utcánk, háttérben a tenger


Növények, állatok:
A kertekben nagyon sokféle növény pompázik, és már most virágzik legtöbbjük. Ahogy a képeken is láthatjátok, sok pálmafa, vagy pálmaszerű növény is van, ugyanakkor örökzöldek is vannak, és a kettő között végtelen sok bokor-fű-fa-virág, amik tényleg gyönyörűek. A parkok rendezettek, szépen nyírt fű, szemét a kukában, padok épek, olyan, amire le is mersz ülni :)
Az utcákon sok madár van, röpködnek, csivitelnek. érdekes, itt papagájok nincsenek, de a városban beljebb nagyon sok. Amikor először érkeztünk a leendő házunkhoz, épp két hatalmas papagáj csipegetett az előkertjében :)
Rettegett fenevadakkal még nem találkoztam :) Porszívózáskor igyekszem nagyon alapos lenni mindig, nehogy belakja magát valaki...de szerencsére a ház eleve tiszta volt :) Szóval pókkal még nem volt randim, és ez így van jól. Kutya sok van, a parkokban szaladgálnak, sétálnak a parton. Cicát kevesebbet látok, ami érthető ugye, őket nem igazán viszik pórázon sehová :D , bár a sétáink során azért itt-ott felbukkan egy. Érdekes, h eddig csak nagytestő hosszúszőrű lompos farkú cicákat láttam.
Érdekes élmény ennek kapcsán, és kicsit át is vezet a mások által is emlegetett ozzi igényszinthez:
Gumtree-n (itteni vatera) nézegettem ülőgarnitúrákat, remélve, h valami alkalmi vételre bukkanok. Találtam is egyet a közelünkben, ami egy megnézést megért. Odamentünk, és a házba belépve két, na jó, három dolog ütött arcul:
-rettenetesen büdös volt
- kosz volt
-és irgalmatlanul hideg....
A kanapét akkor sem vettem volna meg, ha tetszett volna, de ramatyabb is volt, mint a képeken látszott. Valahogy el is ment a kedvem attól, h így vegyek egyet....DE! a büdösség (részbeni) oka hamar kiderült, 3 cica lakott bent, és két kutya állt a konyhaajtóban, lehet, h szerettek volna bejönni...a három cica valami álom volt, gyönyörű nagy norvég erdei, vagy maincoon-szerű, de kiderült, h ragdoll (nem ismertem) tényleg fantasztikus példányok. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ragdoll_from_Gatil_Ragbelas.jpg (Ildi, nééézd :))
Ez nem indokolta volna, h bűz legyen, nekem is volt macskám, és állítom, h szag nélkül...az egész ház olyan retekszisz volt, h picit bántam, h levettem a cipőmet, de nyilvánvaló volt, h számukra ez így természetes. Mindemellett bűbáj volt a család, de tényleg. Kedvesek, nyitottak, beszélgettünk a cicákról, az áttelepülésről, szóval érdekes ez, h gusztustalan volt a környezet, mégis valahogy volt valami bája. Na leülni már nem szívesen ültem volna le....
Ugyanez az élmény volt, mikor a RAV4-et néztük meg, és beinvitáltak a házba. Ott is kosz és bűz, mégis olyan fesztelenek voltak, és vendégszeretők. Nem tudom, ez még nekem furcsa azért, és nem is kívánok ilyenné válni, ha ez az ozziság része :)
és itt szólok az emberekeről általában, amit mi tapasztalunk:
Számomra az egyik legszembetűnőbb dolog, h sok idős ember van. (valszeg otthon is), DE! itt öreg mami és papi párban jönnek mennek, helyesek, fittek. Másrészt aktívak. A plazaban kajáltunk  aminap, amikor egész nap inspection-ökre mentünk, és bizony tele voltak velülk a kávézók, kajáldák, vagy csak üldögéltek, beszélgettek. Ez olyan jó, mennyivel jobb kilátások öreg korra. Nem otthon ülnek egyedül, szomorúan, betegen és szegényen...szomorú, h otthon nagyrészt ez a valóság :((
Az nem újdonság, h ahol ügyfelek vagyunk, ott mi vagyunk a királyok. Kedvesek, mosolyognak, türelmesek, ha kell, stb. A pénztárosok szinte mindig beszélgetést kezdeményeznek, ha a gyereknek veszünk valamit, de Bebe általában is virtuálisan egy kis híd az emberek és közöttünk, mert bárhol járunk, vele kapcsolatban előbb-utóbb a Hi, how are you-n kívül mást is mondanak, kérdeznek. Nem találkoztam még bunkó beszólással, vagy türelmetlen mufurc kiszolgálással. Eddig csillagos ötös.

Csodás játszóterek is vannak, mindegyik ép, és rendezett, kisebbek-nagyobbak. Itt egy extra szuper, még mi is felmásztunk rá, csúsztunk, ugráltunk :)






Időjárás:
Hááát, eddig nem vagyok még meggyőzve arról, h itt nincs hideg :) Nekem az van, ill az a bajom, h a vastagabb kabátomat nem hoztam el, gondolva, h egy mellény és egy szél/esődzseki elég lesz. Tévedtem. A szél miatt nekem hideg van, de Bebe és Laca más állásponton vannak. Jó, én köztudottan fagyos vagyok :) Ha kisüt  a nap, gondom egy szál se, de azért még vannak "kora tavaszi" napok, amikor felhős-szeles, és az nekem zord. Persze az otthoni telekhez képest trópous ez is :)

A boltokról, árakról írok külön, már nem nyújtom ezt hosszabbra :)
Összességében nagyon jól érezzük magunkat, jó helyen vagyunk, lásd Bebe arcán :D



4 megjegyzés:

  1. Tündéri ez a kép Bebéről:) Köszönjük a beszámolót, már várom a folytatást!!!
    A macskákról annyit, hogy megnéztem a linket (imádom, mikor kiszólsz a szövegből nekem:))), és nagyon szép, DE azért ki a király???....na ugye-ugye...
    Puszi Nektek (nekem nem működik az "í3", ezért:szív,szív,szív,szív,szív...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A király(lány) Jancsusz természetesen! :)
      Alt Gr+ Í együtt, próbáld így is:) Puszi

      Törlés
  2. Légyszi tegyél ide is fel egy órát, ami mutatja az Adelaide-i pontosidőt:)

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...