2012. szeptember 26., szerda

az első "kisszínesek"

Mostanában előfordul, h több bejegyzést is kirakok egyszerre, ha időm van, írok 2-3 posztot is. Csak azért szólok, mert a statisztikákban látom, h a páros publikációkból általában az egyik sokkal kevésbé olvasott.
Ami persze azért is lehet, mert az uncsi már a címe alapján is, vagy csak nem vettétek észre :D

Ha minden igaz, 27-étől lesz vezetékes internetünk akkor tudok majd képeket is tenni a blogba. Most még mobilneten működik minden.

Sok olyan dologról szeretnék írni, amik apró kis szösszenetek, mégis annyira szembetűnőek számunkra, annyira más minőségűvé teszik az itteni életünket. Elkezdem őket sorban elétek tárni, nem mindegyik merítene ki egy-egy posztot, úgyhogy csak ömlesztve inkább.

- gyerekek: nekem nagy gondom volt otthon az, h a gyerekekbe már a játszótéren pumpálják szülők, a ne hagyd magad mentalitást, vagy az agresszív viselkedést is tűrik gond nélkül. Itt ilyet nem tapasztalok. Az a minimum, h a közös játékok kapcsán a "share"-t hallom állandóan (osszátok meg), igenis ilyenné alakítják őket. Két példa: ott voltunk az egyik nagyon jó játszón, Bebét gyakorlatilag azonnal pátyolgatni kezdte egy kislány, aki úgy 5-6 lehetett, szval nem a mi korosztályunk. Tök kedvesen magyarázott neki, játszott vele, pedig ugye, se angolul nem beszél Bebe, sem nem lány, és még kicsi is volt hozzá. No problem. Másik eset. ebéd a Westfield Marion étterem részlegén (mintha az aréna plaza kajáldáinál lennénk mondjuk :). Mellettünk egy szintén 6 év körüli kislány az anyukájával. Valamelyik gyors lánc menüjáhez a Madagaszkár 3 figuráit adják most. Nekünk még nincs ehhez kötődésünk, max mi felnőttek élveznénk még ezt a mesét. Ahogy leültünk melléjük, 1 perc múlva a kislány odanyújtja Bebének a játékot, ami a kajához járt. Lehet, h volt már neki, lehet, hogy nem szereti a zsiráfokat, de tudjuk, h az 5-6 évesek még nemigen szoktak objektív értékek mentén dönteni. Mégis odaadta, pusztán kedvességből. Nagyon jó érzés volt. Biztosan itt is vannak agresszív gyerekek, vagy akik majd csúnyán beszélnek, vagy neveletlenek, de azt azért jó látni, h nem ez a fő csapás. Remélem nem tévedek.

- A boltokban a vásárolt árut beteszik a táskádba, amit viszel, vagy veszel. Itt nem adnak már sehol zacsit alapból. Létezik egy textil táska különféle színekben, de amúgy egyenméretű és stílusú minden boltban, azt lehet megvenni, és később újra vinni magaddal a köv bevásárláshoz. Max annyiban térnek el, h minden bolt a saját logóját, vagy szlogenjét írja rá. Ez itt be is válik, mindenki ilyen táskákkal rohangál mindenhol. Szóval viszed ez a táskát, pénztárnál odaadod, és a pénztáros belepakol. Ez még mondjuk otthon az Auchanban is ment. DE, míg otthon az általunk szépen, tematikusan a szalagra pakolt cuccot össze-vissza dobálták a táskákba - gondolom, h minél gyorsabban haladjon a dolog-, addig itt tökéletesen tematikusan, helykihasználást is figyelembe véve pakol a pénztáros. Apróság, de nagyon szeretjük ezt :)

- Itt nem divat sétálgatni az utcán, vagyis helyesbítek, a tengerpati sétányok kivételével nem divat. Mi azonban sétálósok vagyunk, egyrészt jó kis testmozgás nekünk is, és Bebe is motorozhat közben kedvére. Tegnap mentünk egy órát, senkivel nem futottunk össze közben, mégis megállapthattuk, h milyen jó itt gyalogosnak is lenni :) Egyrészt gyönyörű széles tértkővel borított járdák sora, másrészt MINDEN kereszteződésnél ki van alakítva le-és feljáró az átkeléshez, ahol az útpadka szitbe van hozva az úttal, vagyis babkocsival, kerekesszékkel vagy kismotorral :) is tökéletesen át lehet kelni :) Mit nem adtam volna hasonlóért anno, mikor babakocsit toltam :)

- itt minden olyan nagy. kicsit megalománnak tűnnek, mint Amerikáról hallottam, ha nem is olyan mértékű a dolog. Nagy autók, nagy házak, bár van mindkettő ellentéte is, csak az arányok az első felé húznak. Nagy távolságok :) ezt nem kell ragoznom szerintem:), bár most nagyon jól lokalizáltuk magunkat szerintem. Alig több, mint 1 km-re vagyunk  a városrész központjától, ahol tényleg minden van, és a tengerpart is 3 km-re van csupán. Egy nagyobb séta :)). na jó, ha nem is az, de majd bicajjal simán abszolválható lesz, és kocsival meg tényleg pár perc.

- imádom a joghurtjaikat, és a nagy méretekre visszatérve itt akár 1kg-os kiszerelésben is kaphatók. Vigyázni kell azért, mert legtöbb kaján a no fat, vagy 97%-kal csökkentett fat (zsír) szerepel, de a cukorral nem bánnak szűkmarkúan. Látszik, hogy szeretik ők is - mint az angolok - a kész kajákat. Sokféle van, roskadoznak tőle a polcok. Nem erőltetem ezeket, inkább főzök, mert az alapanyagok viszont fantasztikusak. Gyönyörű zöldésgek, és gyümölcsök vannak. Szabolcsi származású gyerek vagyok, de ilyen almát életemben sehol nem ettem még, mint amit itt. A citrom, narancs, minden sokkal ízletesebb, zamatosabb, lédúsabb, úh nagyon jókat lehet főzni is. A húsok szépek, gusztusosak, sokfélék, tényleg szívesen veszünk nem csak csirkét. A minap már csirkemájat is találtam, bár dilemmáztam, h kutyakaját vettem e, mert a kutyakajákat kínáló szekció, és a csikrés cuccok mezsgyéjén volt:) Itt a kutyakajáknak is van mirelit polc, azon aprólék, húsos csontok, stb.

- készkaják és a cukros téma kapcsán meg kellett azt is állapítanim, h sajnos elég sok a kövér ember. Nem, nem arra gondolok, aki húsos, vagy duci, hanem arra, aki irgalmatlanul, ijesztően kövér. Azt hiszem ennyi ilyen mértékben elhízott testet még nem láttam, bár megjegyzem nagyon sok a sportos, csinos is. Talán a part közelsége miatt, talán igényük van rá, de esténként rengetegen futnak a parton, vagy a sétányon, kutyákkal vagy egyedül, csapatban, vagy párban, úh a sportnak is fontos szerepe van. Ha megérkezik a konténerünk, és benne a futócipőm/ruhám, én is szeretnék majd mozogni.

- Ennyi Subarut életünkben nem láttunk egy helyen, mint itt :) Évek óta rajongói vagyunk, és otthon ez abszolút "niche márka" (réteg-márka) volt. No, itt biztosan állíthatom, h mármár népautó :)) Van remény, h ha lesz munka, lesz Subaru is, mert az ára azért feljebb van, mint amit induláskor autóra szántunk.

Első blikkre nnyi, még gyűjtök pár adagnyit nektek :)

6 megjegyzés:

  1. Egyreszt jo olvasni a pozitiv elmenyeket. Biztos lesz negativ is, idovel... :)

    Masreszt meg Subaru rajongonak teccik lenni? Geza autoja az, egy eves a kicsike, es imadja. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gondolom lesznek negatív tapasztalatok is, az úgy természetes, ha van lent is. Igérem, azokat sem hallgatom el majd :) Úgy látszik láthatatlanul csusszanok a nászutas fázisba?

      Igen, subaru rajongás van, otthon hagytuk a "kicsikét". Volt egy Imprezánk korábban, most meg egy outback volt az utóbbi. Imádtuk mindkettőt. Gondolom Gza sincs másként ezzel :)

      Törlés
  2. Egyik írásod sem uncsi, és a címük sem, becsap a statisztika, ne higgy neki!:) Nagyon várjuk az új színeseket meg mindenféle színűeket!:)))♥♥♥
    ♥♥♥ (Mit szólsz a szívecskéimhez? Nem volt könnyű, de megfejtettem a titkukat...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ildikém, igyekszem írni, amikor csak tudok :) Látom a szívecskéket, édes Vagy, ügyesen kibogoztad !!! <3 <3 puszi

      Törlés
  3. :))
    Az utcán sétálgatásban az tetszik a legjobban, hogy teljes biztonságban érzem magam, akármilyen napszakról legyen is szó. Nem kell kétes külsejű egyénektől, bandáktól, csoportosulásoktól tartani; nem kell szemlesütve átmenni inkább a másik oldalra... Senki nem szól be. Senki nem üt vagy szúr le, hogy elszaladjon a táskáddal. Béke van és nyugalom. Egy-két kertészkedő néni/bácsi köszön az emberre, meg néhány kocogóval lehet leginkább összefutni. A kutyások is gyakran kocsival viszik a parkba a kutyáikat, meg az anyukák is a gyerkőcöket. Se hajléktalanok, se kóbor állatok... csak a nyugodt, rendezett, csodaszép környezet. Annyira idilli itt egy csomó minden, hogy már-már giccses :)))

    "No fat" jelenség: az tényleg döbbenet. Képesek ráírni a Marshmallow csomagolására is, hogy valami 99% no fat, vagy ilyesmi. Mintha legalábbis a zsír lenne az oka az elhízásnak és nem a mértéktelenül zabált szénhidrát... Az a szomorú, hogy a többségnek fogalma sincs még az alapokról sem, aztán meg csodálkoznak, hogy miért híznak.
    Alma: nekünk a pink lady a nagy kedvenc :)

    Kövérség: tényleg nagyon sok az ijesztően túlsúlyos ember, de érdekes mód Melbourne-ben sokkal többet láttunk, mint itt Perth-ben. Talán a jobb időjárás miatt többet vannak a szabadban, vagy nem tudom. :) Itt valahogy több csinos, sportos nőt látni, na meg ott az a sok szép szörfös is.. ;) :D

    VálaszTörlés
  4. Én Sydneyben voltam, és itt nem igazán láttam túlsúlyos embereket magamon kívül. De tényleg, a nyugdíjasok is általában fittek, soványak, és semmiképpen nem kövérek. Van egy kettő, de tényleg nem jellemző a kövérség.
    Subaru tényleg népautó, fehér színben rengeteg van. A másik népautó a Land Rover, és nem is a fapados változatokat használják főleg. Ez pedig itt sem számít olcsónak én úgy tudom.....
    Közbiztonság tényleg jó, és ami még jobb tényleg nincsenek kétes arcok az utcán, nyugi van sztem még ebben a nagyvárosban is. Persze állítólag vannak a városnak olyan részei ahol nem árt résen lenni, de nem az aussiek miatt.

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...