2014. január 24., péntek

Utazók

Mindig is volt bennem valamifele erzekenyseg az emberek iranyaba. Eleg jo emberismero vagyok, nagyon sokszor igazolodtak mar a meglatasaim, es szinte minden fazisaban az eletemnek valamifele mentorava leszek masoknak. Ez alatt nem feltetlenul a 'klasszikus tanito' szerepet ertem, aki a nagy es okos es tapasztalt, es megmutatja a tutit a tapasztalatlannak, hanem akihez lehet kerdesekkel fordulni, akinek nem nyug, ha segithet es ha megis az, akkor megmondja de átrendezi, ujrastrukturalja a dolgait, h jusson arra is, amit kertek tole.

Amikor meg tanar voltam, nyilvan kielhettem ezt az oldalat a szemelyisegemnek, no nem is a tanitas tantoritott el a palyarol 2 ev utan. Aztan valahogy a Pannonnal is megtalaltak ezek a helyzetek, a munkam is ugy alakult. Evekig vittem a hatamon a teljes dealer halozat sok nyuget-bajat, persze nem egyedul, de jo reszem volt benne, es mai napig az egyik legjobb korszaknak tartom azt. Kesobb a marketingen bar minden manager a maga ura volt, megis ment tovabb minden, mert a hozzank erkezo gyakornokok mind nalam kotottek ki, es az uj embereknek is en lettem tobbnyire a kapaszkodo. Volt majom a vallamon rendesn, na nem szo szerint...aki ismeri ezt a tezist, tudja mirol beszelek, es megsem bantam.

A blogom nyitott volta miatt számos emailt kapok ide (az orszagba vagy Adelaide-be) készülo emberektol. Mindegyikuk valamely fazisaban tart annak, amin a magunk modjan mar atestünk. Szamos sorsot tartak mar igy elem, bizalmukba avatva ismeretlen ismeroskent, ahogy kicsit teszem en is ezeken a bejegyzeseken keresztül.
A keszülödes fazisai persze ezek nem egyen-állapotok, szó sincs róla, de a vízumhoz kapcsolódó folymatok nagyjaból azonosak, es utana az utazas elotti idoszakban is nagy az atfedes.
Nem tudom, hogy többen jönnek e mint korabban, ha adott idoszakra veitem, nem ismerek pontos adatokat sem az akuális erkezokrol, sem a korabbiakrol. Arrol meg meg kevesbe, akik Ausztraliabol mas tajek fele vettek az iranyt, haza vagy Europaba vagy barhova.

Egy biztos, 2014 eleje magyarok erkezese szempontjabol eleg sűrű időszak, mert jomagam 4 csalad erkezeserol tudok, akik januar vege es marcius eleje közötti idoszakban landolnak itt a gepukkel.
Jonnek a kerdesek es a közel masfel ev tavlatabol is neha olyan kozelinek erzem a sok-sok bizonytalansagot, az ismeretlen okozta felelemmel vegyes izgalmat, es neha meg virtuálisan hatradolve nyugodtan mosolygok, h milyen jo, h "tapasztalt helyikent" adhatok tippeket, remelhetoleg oszlathatok el ketsegeket vagy igazithatok utba valakit. Ez valahogz jo erzessel tolt el,

Az erkezok között van egy par, akik apropojan jutott mindez eszembe. Ok mar tenyleg a vegso visszaszamlalasnal tartanak, tekintve, hogy vasarnap este erkeznek Adelaide-be egy PR vizummal a kezukben :)
Veluk picit ujraelhetjuk majd biztosan a kezdeti izgalmainkat, cserebe remelem ugyanugy kapnak tolunk hasznos utravalot, mint amiket mi is kaptunk anno.
Valoszinuleg sosem fogom elfelejteni a pillanatot, amikor eloszor lattuk meg Monieket a repteren, akik vartak minket hatlamas mosollyal az arcukon. Mi meg a nagy taskak mogul pislogtunk a faradtsagtol es az izgalomtol kabultan. Most rajtunk a sor, a nagy mosolyunk velünk lesz, amikor kilepnek a kapun a vart utazok :)






5 megjegyzés:

  1. Jövüüünk :D Már így is rengeteg segítséget kaptunk, efelől ne legyen kétséged, hogy a legjobb mentorunk vagy, nagyon nagyon köszönjük <3

    VálaszTörlés
  2. Annyira jó volt a soraid olvasni! És nagyon helyes gesztus amit Ti tesztek, vagy mások tesznek egy új hazába érkező honfitárssal, családdal! Bárcsak.....! :-)

    Egy kicsit off:
    Esztimese Nektek nagyon jó utat, és váljék valóra minden álmotok!

    VálaszTörlés
  3. Olyan jól sikerült ez az írás; nagyon tetszett, a végére rázott a hideg rendesen :)

    VálaszTörlés
  4. Hát ez nagyon szép volt.:)

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...