2014. január 13., hétfő

34? Nem, 22!

Harom hazzal arrebb a mienktol epitkezes van folyamatban. Odaig fajult a dolog, h a haz all, internetet visznek bele. Ezzel a kihivassal azonban csak ugy tudnak megkuzdeni, h elotte leromboltak  a mienket is (ami nem lett volna termeszetes velejaroja a dolognak alapbol, de igy sikerult). Telefonalt Laca meg aznap este a Telstranak (naluk van a gond), ok meg jol megigertek a masnapi kierkezest (pentekre). Igy is lett, jottek , jo nagy lyukat astak a jarda melle, majd korbekeritettek. Laikus szemmel nezve tobb nem tortent, mert elkeritett godor van, internet nincs. Azota otthon csak a mobilon megy :( Remeljuk nem kezdtunk semmilyen saga-ba veluk, es hamar orvosoljak a problemat, mondjuk mindjart ma :)

Erdekes jelensegnek voltunk tanui szombaton. A dolog onnan indul, h a hianyolt nyar visszatert, nem kicsit, hanem teljes erobedobassal. Hetvegen mar 32-34 fok volt, amit csak laza ujjgyakorlatnak szant az i bizonyara, mert mara 40 fokos elorejelzesnek orvendhetunk, ami meg mindig nem a teteje. Egesz heten ilyen ido lesz, 40+ tartomanyban. Persze ilyen Magyarorszagon is volt, inkabb az a meglepo, h most itt is nagyobbak a kilengesek. Tavaly stabilabbnak tunt az idojaras. Persze sehol sem normalis, hisz az USA hidegrekordjai es hatalmas havazasai messze tul vannak a szokvanyoson, nem beszelve a magyaroraszagi tavaszrol viragzo termeszettel, januarban. Csak remelni tudjuk, h nem koveti mindezt majd aprilisi tel. Abnormalis dolgok ezek, jo lenne nem szetvagni a termeszetet teljesen, mert ugyis mi huzzuk a rovidebbet, szoval kar szivozni vele...

Idojaras es furcsasagok rovatba abszolut passzol a szombat delutanunk. Gondoltuk, h ha 34 fok van Adelaide-ben, akkor a legjobb alkalom leugrani Victor Harbor kornyekere ujra, mert azt a reszt mindig ugy emlegetik, h ott huvosebb van. Pakoltunk trandcuccokat is, mert meg az irodaban ajanlottak nekem, h nezzuk meg egyszer a Horseshoe Bay-t (Patko obol) VH melett Port Elliot-ban. Jo kis vedett obol, sekely, gyerekkel szuper. Nosza, menjunk, aztan meglatjuk, h mihez lesz ott kedvunk.

Tolunk olyan cirka 70km-re van ez a hely, szoval nem egy hatalmas tavolsag.
Ennek ellenere lass csodat, kiszalltunk az autobol, es en a rovidnadrag-triko-papucs osszeallitasomban konkretan ugy ereztem, h egy lepest sem tudok tenni, mert odafagyok a kocsi melle. A celallomason ugyanis ugy 20-22 fok birt lenni nemi szellel. Osszesen :(
Ez onmagaban nem katasztrofa, ha nem 34 fokhoz vagyok oltozve, es nem rolam van szo, aki fagyos, ezen nincs mit szepiteni.
Csalodottak voltunk egy kicsit, de nem adtuk fel. En magam kore raktam a starandolashoz bepakolt torolkozok egyiket, a fiuk meg kis ido utan nem is ereztek olyan huvosnek az idot. Ami igaz is, megszoktuk kesobb, de nagyon kontrasztos volt, es hihetetlen kulonbseg ilyen tavolsagra.

A hely egyebkent varazslatos volt, az obol valoban nyugis, de ahogy az vegetert a nyilt viz hullamai csapdostak iszonyu magasra. Nagy kovek/sziklak egy szakaszon, es mellette gyonyoruen kiepitett setautvonalak.

Biztosan visszajovunk meg, csak flip-flopban nem akartunk nagy turazast csapni :) Beni persze odaig volt a nagy kovekert, milyen jol lehetett azokon maszni. En mar nem annyira, mert fraszt kapok a latvanytol, ahogy ugral koztuk, es a labtores jart az ahgyamban, de igyekeztem nem bevonzani ilyesmit :)

Jojjenek a kepek


a sziklak tuloldalan a kicsit haborgo tenger







Errol ugraltak a vizbe a batrabbak.
Minket nem pusztan a huvos ido tartott vissza ettol... :)

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...