2014. január 8., szerda

Myer is my store

Na nem ugy igazabol, meg torzsvasarlonak sem mondhatom magam, sot, alig jartam ott.
Akkor meg mi ez az egesz?

Eloszor is kezdjuk ott, hogy fogytan vannak az aktiv ausztralias blogok, ki bejelentve tavozott, kik csak nem irnak, de egyre kevesebb bejegyzes szuletuk :( En viszont szeretem jo blogokat olvasni, ratalalni ujakra, es ha tetszik/erdekel, akkor egeszen magaval tud vinni. Mostansag a helyi temak hianyabol adodoan tobbszor olvastam bele mas orszagokban elok blogjaiba, Anglia, Spanyolorszag kis Usa, innen-nnan akadnak mindig (szamomra) gyongyszemek.

Igy adodott az, h mostanaban tobb spanyolorszagi blogba is beleolvastam. Spanyolorszag valahol mindig is a szivem egyik rejtett zugaban csucsul, talan mondhatom, h az osszes (valamelyest) hasonlithato mediterran-jellegu orszag kozul a kedvencem, mar ha egy lapon emlitheto olasz-francia-gorog tarsaival. Nyilvan kicsit alma-korte, de atfedesekkel azert vannak hasonlosagok.

Spanyol blogon konnyen bele lehet futni divatrol szolo irasokba is, foleg, ha az irojat erdekli valamelyest a dolog, es megosztja velunk mi lesz a kovetkezo szezonban a ruha-cipo-taska divat. Nem kell azonnal a megfizethetetlen dizajner holmikra gondolni, a `main-stream` is lehet szeretheto, izgalmas.
Nem rejtettem sosem veka ala e tema iranti erdeklodesemet, es azt sem, hogy ez a vonal itt szamomra mennyire zsakutca.
Ezert egyreszrol elvezettel olvastam mindent, ami kapcsolodo adalek volt, jajj, hat ugye eppen a spanyoloknal ne lehetne ezt taglalni?  :), es bevallom, h neha kedvemet is szegte mindaz, amit itt kontrasztkent emlekezeyetbol melle tudok allitani.

A Myer az egyik nagy-nagy aruhaz, ami kinal ruhat, cipot, illatszert, kiegeszitoket, agynemut, torolkozoket, tevet (ez nem az allat, hanem a televizio :) es megannyi mast. Giga alapteruleten tobb szinten terpeszkedik, es mint hajdan a Skala/Centrum aruhazakban lathattuk (meg ma mar nehany uzletben ujra, mint a Van Graaf volt az Alee-ban pl), szoval nagy tereken egymas mellett valtakoznak a kulonbozo markak es holmik, es ez az a bolt, ahova masodszor tettem be majd` masfel eves ittartozkodasunk alatt a labam.

Itt mar dizajner cuccok is vannak, es Lancome meg Clinique es Guess taska, Triumph fehernemu vagy Tommy Hilfiger ing. Normalis cipot mondjuk itt se nagyon lattam, de nem is ezert mentem:(. Csakhogy mindezek amugy sem visszafogott arcedulajara az ozzi arazogep meg brutalisabb szamokat bir utni, na ezert nem a torzshelyem :(
Aztan jon az evnek az az idoszaka, amikor a SALE itt valoban az, es ha meg a CLEARENCE (akcio, kiarusitas) is megjelenik melle, akkor jo esellyel szivinfarktus nelkul is ra lehet nezni az arcedulara.

A karacsony elotti bowling-ozos delelott vegen a nyertes csapat Myer vasarlasi utalvanyt kapott, igy ott lapult a taskamban egy maroknyi indok, h bemenjunk, es lassuk mire jutok. A dologhoz hozzatartozik, hogy fehernemu keszletem egy reszet nelkuloznom kellett az utobbi idoben, tekintve, hogy a dieta es torna eredmenyessege nem csak a derekam es popsi keruletet szabta kisebbre, hanem mellmagassagban is eredmenyezett valtozasokat. Sot, azzal kezdodott az egesz, ahogy az lenni szokott, utoljara marad az a tajek, amit legjobban szeretnenk faragni... :) Ez a valtozas bizonyos fazonok eseten nagyon indokoltta tette, hogy egy-ket uj darabot be kell szereznem, mert egesz egyszeruen nagyok voltk mar. (nagy sohaj, ha eszembe jut a biatorbagyi Triumph outlet :D).

Vasarnap szar ido volt, bevetettuk magunkat a Myer-ba, en meg a fehernemuk koze. Varazsszo volt ott is, sale es clearance is, szuper, lassuk mit jelent ez itt. Akkora makom nem volt, h a Triumph-okra is akciozzanak, igy az hamar felejtos volt, pedig azokkal gyakorlatilag mar proba nelkul is tutira mentem volna szinte, $60-$70-$80 viszont szerintem nem indokolt ar egy darab melltartoert.
Vegul talatam felearasitott mas markakat, amik egeszen elfogadhatok voltak, ugyhogy onzo szarkent az osszebowlingozott dollarokat most teljesen magamra koltottem. Vicces volt, mert 30 centtel lepe tul a total osszeg azt, ami az ajandekkartyan volt, mert en bar tobbre szamoltam, valamelyiknek meg kevesebb volt vegul az ara. Mondhatni kicentiztem :)

Igy egeszen elegedettem tavoztunk, bar az ajtotol az autoig sovany malac vagtaban kellett eljutni, ugy szakadt az eso. Nagyon nevettunk kozben :)

PS:
Myer is my store (Myer az en uzletem) egyebkent a Myer szlogenje itt.




6 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Na szuper, az előbb 2x jelent meg, amit írtam, aztán mindkettő kitörlődött :D Na csak annyit kotyogtam közbe, hogy nekem itthon sem olcsóbb egy jó melltartó a méretemben, ami nem olyan, mint ami a nagymamám gardróbjából bukkant elő :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem azert soknak tunt, bar tenyleg az outletben vasaroltam, es ott olyan 4 ezer körül voltak. Azt meg nem bantam, h tavalyi, v azelotti modell volt :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. Kár hogy ennyi jó blog be lett fejezve, nem írnak bele ezért vagy azért. Vajon mi lehet az oka hogy az utóbbi időben ennyire lecsökkent az aktivitás?
    Pedig sok a jó, szuper írás (tiéd a legjobb talán), jó olvasni . De egyre kevesebb van....
    Számomra kissé érthetetlen, valaki évekig beszámol minden rezdülésről, amikor leteszi az "álom"polgársági esküt, rögtön záródik a blog! Méééééér? A többi már nem számít ami utána történik vele Au-ban?
    Az is érthetetlen, akinek nem jött be az élet, a megkapaszkodás Au-ban, miért nem írja le a blogban, és így fejezi be a félbehagyás helyett...nem hiszem hogy szégyen lenne. Au-ban talpon maradni, letelepedni segítség nélkül,talán a világon az egyik legnehezebb sztori sztem.(Kelet-Eu-ból persze)
    Hááát csak ennyi lenne a költői kérdés, hozzászólás, Elnézést ha valakit untattam......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bloggerkent egyetertek azzal is, ha valaki felhagy az irassal, biztosan eljonnek ilyen pillanatok. Ez is benne van a pakliban, szepen elkoszon a szerzo, mi meg szomorkodunk, es kesobb talalgatunk, h vajon mi lehet veluk... Aki knehezsegek miatt hallgat, mert kudarcrol valahogy nem szokas irni, az olyan kiteregetos volna, meg talan attol is tartanank, h majd megkapjuk, a `na en megmondtam` tipusu kommenteket, vagy a gunyos mosolyokat, h `hat ezert aztan TENYLEG erdemes volt odaig menni` es hasonlok. Pedig valoban minden, de nem szegyen a buktatok megelese sem, es en tovabbra is tartom azt, h igenis az is lehet esszeru dontes ha valaki tovabbal. Lehet, h haza, lehet, h a vilag mas reszere. Mindenkinek masok az igenyei, lehetosegei, tureshatara. Eljohet a pont, amikor lepni kell. Az innen elutazokra persze sokszor neznek furcsan, h micsoda hulye, mejd megbanja. Lehet, de az is lehet, h ugy kerul helyere.
      Olvasokent en is nagyon hianyolom ahelyi torteneteket, amik elkopnak szep lassan, szamomra mind tanulsagos volt valahol azon tul, h erdekesek es sziorakoztatnak.

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...