2014. január 15., szerda

heatwave azaz hőhullám

Elképesztő hőség van, de most ugy igazan. Amikor a legkondi  a legjobb baratod akkor is, ha valojaban nem is az, csak ugy teszel, mintha joban lennetek, h kihasznalhasd rútul :)


Ausztráliaában élünk és nyár van, szoval nagy csodalkozasra nincsen ok onmagaban, de azert a napokig tarto 40+-os homerseklet nem konnyen marad tureshataron belul. Egyebkent az okozza a legnagyobb nehezseget, h ejjel sem megy igazan le, 28-30 fok korül marad. Tegnap este jött egy kis pitty-putty, szel, meg eso, de olyan tropusi elmennye alakult ez is, mert lehulest nem hozott es az eso nyomai ugy 5 es fel perc mulva sehol sem voltak :)
Mara 45 fokot josoltak, holnapra 46-ot. Ez mar nem piskota, es hat a bozottuzek eselyeit latolgatni sem merem...

Beniek is bent dekkolnak a csoportban, tegnap osszesen 15 percet voltak kint, azt mondta az ovonenei, amit persze ertek, es nem banom. Na de nehany nap, es tul leszunk ezen is, speciel jobb, mintha 20 fok es eso volna. Számomra.
....
Apropó ovi, nagy lépés történt a héten, Pre-Kindy csoportba kerult Bendzso, vagyis eggyel feljebb soroltak. Itt ezekben a childcare-ekben 4 korcsoport van általaban:
- nursery 6 hetes - 2 ev
- toddler 2-3 ev
- pre-kindy 3-4 ev
- kindy 4-5 ev
5 folott meg mennek suliba.

Nalunk most van nyariszunet, hamarosan kezdodik az uj tanev, uh az ovibol is kiroppentek a legnagyobbak, ergo a felsobb csoportba sorolasok most valtak idoszeruve. Itt nem ugy van, mint otthon a klasszikus ovis csoportoknal (ahol azonos eletkoru gyerekek vannak egyutt), h az egesz csapat egyszercsak kiscsoportosbol kozepsos lesz, es ovonenistol mennek eggyel feljebb, de csak virtualisan, hisz amugy minden marad a regi. Itt nehanyan átkerültek, vannak akik maradtak (pl Beni legjobb baratja Leon is, mert o joval kisebb), es az ovonenik is maradtak, uh az uj csoporttal jo sok valtozas jott egyszerre.

Azt szerettem nagyon, h nem ugy csinaltak, h penteken meg toddler, hetfon meg mar uj csoport, hanem december ota folyamatosan eltoltott mar tobb-kevesebb idot a nagyobakkal, hol ment vele az ovoneneije is, hol nelkule, uh nem volt annyira eles a valtas.
Megkerdeztek, h rendben van e ha hetfotol mar oda kerul hivatalosan is, szoval ereztem a torodest.
Egyebkent idoszeru is volt nagyon, hisz "benne van a korban" :) es mar nem annyira kotottek le azok az aktivitasok, amik egy alig mult ketevest. Mondjuk ugy finoman nem volt kihivas a feladatok legtobbje... Itt kevesebben is vannak most osszessegeben, nagyon nyugis delutan a hangulat mikor erkezem.
Furcsa belepni, mert olyan "nagyok" itt mar a sracok, es meg nem allt ossze a fejemben, h Beni is ide tartozik mar.
Ovi off
.....

Egy nyomorom van a hőség miatt, a heten elhagyom a tornat, nem vagyok kepes negyven fokban csinalni ezeket az extrem 45 perceket, meg legkondi mellett sem, uh most szunetet tartok, amitol persze az agyam küldi a lelekgyalazo gondolatokat folyamatosan, es minden indokolatlan falatnál szól a veszharang a fejemben. Nem konnyu ám ezt kezelni onnantol h rendszeres sportra adod a fejed, van ám lelkiismereti vetülete is a dolognak rendesen :)




6 megjegyzés:

  1. Gondolj arra, hogy a melegben úgyse kíván enni annyit az ember :) Legalábbis ezt szokták mondani, mert én ugyan ilyet még nem tapasztaltam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapvetoen igaz, nem is azzal van baj, ami a 'normalis' kaja, aztarthato, de igy hogy egyek a csomagban kapott csokibol??? :) :)

      Törlés
    2. Az diétás, szeretetből van, úgyhogy nem hizlal egyáltalán :D

      Törlés
  2. Nálunk sajnos nincs légkonid itthon, de én még mindig élvezem ezt a nagy meleget, ebből soha nem elég! :) A bozóttűz persze veszély mindenhol, ilyenkor örülök h városiasabb helyen élünk!
    Hihi én még nem jutottam el odáig, hogy a testedzés kimaradása lelkiismeretfurdalást okozzon evés közben :)))) ...de talán majd egyszer... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hu most legkondi nelkul hullahaz volna. Ezek a papirhazak ontjak a meleget, rendszerint 32 fok van bent, amikor hazaerek munkabol (napkoznben ugye nem megy a legkondi). Amugy en is 25 fok fole vagyok kalibralva, de bent 29 folott eljön a pont, amikor nincs tovabb :)
      Azert ha kint 45-46 van, az betyaros, tiszta sivatag :)

      Törlés
  3. Jaj ne is mondd ezt az evés dolgot. Én is csak edzésnapokon eszem emberi kaját, és most hogy pár hét kimarad... még belegondolni is rémes.

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...