2013. december 3., kedd

stressz a kobon

Kicsit elhallgattam az elmult idoszakban, ennek nagyjabol harom oka volt:
1. Irtam a Hataratkelore egy post-ot, ami nov 20-an ki is kerult, es par napra elfoglalt egy picit :)
2. November vegen van anyukamnak es apukamnak is a szuletesnapja, es ezeken a napokon a tavolsag egy picit jobban elszomorit belul. Csak nehany napra ilyenkor olyan jo volna veluk lenni, egyutt orulni annak, h vannak nekunk, es egeszsegesek. Nalam ez tavaly is erosebb erzelmi volgy volt, mint  a karacsony, meglatjuk most hogyan elem meg. Kicsit rajuk koncentraltam lelekben.
3. A harmadik a leghosszabban elnyulo dolog volt, ami tepazott az idegeinken egy sort...

Tortent, h egyik penteken amikor hazartem Benivel, es bealltam a garazs ele, nyilt is a haz ajtaja, es jott elenk Laca. Je, gondoltam, mar haza is ert, de jo. Mar `jatszos`ruhaban is volt, szoval nem elottunk toppant be. Nehany perc utan jott a hidegzuhany, h bizony mar nem is kell mennie dolgozni tobbet.
Szamara nem volt annyira varatlan, mint nekem, hisz o belulrol latta a ceg mukodeset, vagy docogeset. A tulaj, aki tele van ugyan, mert visz meg par mas uzletet is, nem igazan foglalkozott a ceggel az utobbi idoben. Laca kozvetlen fonoke ugy ket honapja kilepett, elege lett, ot nem is potoltak mar, igy a szakmai  dolgok elkezdtek esetlegesse valni, de vegulis fizettek minden penteken, jol van ez igy egy darabig meg... Az ugyfelek java resze szemelyes kapcsolatai voltak a tulajnak, jonehany nem is igazan szeretett fizetni ebbol adodoan. Aztan nehany ugyfel lemorzsolodasa mar komolyan erzekelheto volt a mindennapokban is. Tekintve, h a munkatarsak is vagy unokaoccs, vagy haver voltak, igy szinte boritekolhato volt, h ha szukitenek a kereten, akkor van esely arra, ami be is kovetkezett.
Nem mondom, h nem utott sziven, hisz az idozites korantsem idealis, bar sosem az, na de november kozepen, amikor mindenki fel labbal mar a karacsonyfa alatt ul?

Kozben mar nezelodott Laca, palyazgatott neha, de nem voltak komoly lehetosegek. Aztan talalt egy pozit, amire nagyon ramozdult, teljes hittel erezte, h ez az, amit neki csinalnia kell, 100%-ban lefedi a tudasa es kepessegei, amit kernek, es ezt szeretne csinalni, ehhez ert.
Akkor meg dolgozott, amikor elkuldtuk a jelentkezest. Ujragyurtuk a kiserolevelet, oneletrajzot, fotot csereltunk, nagyon tip-top anyagot raktunk ossze. En foleg kivulrol, a tartalom az o erdeme volt :) Nagyon biztunk benne, h kikapjak a jelentkezok kozul, es legalabb egy hivasnyi eselyt adnak neki. Igy is lett a kirugas pentekje elotti szerdan hivtak is, elso kor, telefonos interju. Megvolt, majd het vegeig jelentkeznek, hogy lesz e tovabb. Penteken jott a hidegzuhany, es hivas sem erkezett, dupla melyseg aljan csucsules...
Szerdan hivtak (ennyit arrol, h het vegeig... :), h tudna e menni interjura.
O, perszehogy, most aztan mar raer, de igazan.
Masodik kor, interju. harman egy ellen. A leendo kozvetlen vezeto, egy munkatars, es a HR-es, ugyhogy kemeny szakmai kerdeszapor erkezett, de minden jol ment, magabiztosan jott haza. Kovetkezo hetfon este 6 korul hivtak, h `tovabbjutott`, na aznap mar az idegtol neha nem lattunk, es lass csodat este csorgott a telefon :) Ujabb 2 kor volt meg akkor hatra egy 3 oras pszichometria teszt, ahol a szamolasi, olvasasi, logikai es szemelyisegbeli dolgokat merik. Idore megy, irgalmatlanu sok kerdes van, es csinalod, amennyit csak tudsz.
Ezt kovetoen meg ujabb interju volt hatra, elvileg az Operations Manager-rel, gyakorlatban valojaban ott volt az elso 3-as is, ugyhogy most negyen szortak ra az ujabb szakmai es szemelyisegbeli kerdeseket. Ez osszesen egy 4 oras szeansz volt egyben a teszttel egyutt.

A vegen mondtak, h szepen teljesitett, es egy belsossel van versenyben...
Nehez elmondani, h milyen volt tartani magunkban a hitet, h meglehet ez, es attol, h belsos a masik nem biztos, h jobb szakmailag.
Masnap hivtak, h kuldjon referenciakat. Ujabb remeny... Kuldott, e tekintetben a volt fonoke es a ceg tulaja is maximalisan mellette allt. Alig vartuk, h a hetvege elteljen.
Tegnap delutan hivtak, h ove  a pozicio, megcsinalta!!!!!!!

4 kor 3 het alatt, karacsony elott, es mostmar `igazi`szakmai vizekre evezhet, Voice Engineer lesz az en okos ferjem az Internode / iiNet-nel.

Hu, ez kemeny volt, de irto buszke vagyok ra. Hatalmas dolgot vitt veghez.


Ma reggel mondta is, h az ilyen varakozasokbol eleg lesz egy idore, legkozelebb a PR-ra szeretnenk csak varni :) Az talan nem lesz ilyen stresszes.

Dec 9-en kezd, uh  a kozos karacsonyi szabadsagnak lottek, de a fenet sem erdekli, majd bepotoljuk maskor. :D :D

16 megjegyzés:

  1. Ezúton is gratulálunk Lacának! :) Puszi Nektek! :*

    VálaszTörlés
  2. Huhúúú gratulálok, ez azért tényleg nem semmi! Kemény lehetett a keresgélés, a sok várakozás, meg ez a sok interjú és teszt, durva. Örülök, hogy jól alakult és 9-ig ki is tudja Laca pihenni ezt az idegbajt :) Puszik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, eleg nagy volt a terheles, ez ketsegtelen. Igen, most jol jon par nap kicsit leereszteni es rakeszulni az ujra :)

      Törlés
  3. Minden jo, ha jo a vege! Gratulalok!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Judit,ez tenyleg igy van, ha jo a vege, akkor az elotte tortentek is megszepulnek :)

      Törlés
  4. Gratulalok!

    Remélem megéri majd. Lelkiekre gondolok, nem anyagiakra.

    Üdv.
    laaci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonjuk! A lelki vonatkozasu `megeri-e` dolgot nem biztos, h ertem, h mire gondolsz. Most egy olyan lehetoseg adodott, amit nagyon szeretett volna Laca. Amit itt kell majd csinalnia, az o, az a tudasa, az a habitusa, azok a tapasztalatai.Minden mas eddigi j volt valamire persze, de a kezdo idoszak lefedesere leginkabb.

      Törlés
  5. Ez óriási!! Pláne, hogy karácsony előtt. Nálunk a cégnél már mindenki a szabadságos papírját töltögeti, senki sem dolgozik, nem még, hogy embereket vennének fel, szóval ez tényleg óriási teljesítmény. Gratulálok!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, az idozites sem volt semmi, bar azt mar az elejen megmondtak, h gyorsan kell nekik az ember, mert `hazon belul` (a Melbourne-i irodaba) ment, akinek a helyere kerestek, es o is gyorsan atment oda. Na persze a gyorsan kell, az ozzisan 2 honap is lehetett volna :) de szerencsere nem.

      Törlés
  6. Gratulálok, ügyes volt Laca! :) Nem semmi felvételi volt meg kell hagyni! Ilyen komoly procedúráról itt még nem is hallottam! Well done! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tenyleg komoly procedura volt, az eddigi kis cegek utan foleg, ahol kb egy interju utan meg is mondtak, h gyere ekkor meg ekkor. Igy a verseny is erosebb volt :)

      Törlés
  7. Hatalmas Gratula Lacának!!! Nem is gondoltam, hogy itt is ilyen kemény körök mennek, egy állás megszerzéséért! :-( Na de megcsinálta!!Büszke is lehetsz rá, mert nagyon ügyes!!! :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Gigi, az is vagyok! Nyilvan pozicio valogatja, h mit kell letenni erte aza sztalra, ez mar nem belepo szintu, ezert is szamitott, h tenyleg meglegyen az a tudasa, ami a cv-ben is all.

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...