2013. december 2., hétfő

advent

Tegnap a lovak koze csaptunk adventezes teren. Ilyen naprakeszek meg talan sosem voltunk. Vegre a Mukit is be lehet vonni a keszulodesbe es mar nem csak passziv, kulso szemleloje a dolgoknak. Biztosan lesznek majd kicsit kesobb keresztkerdesei a magyar es angolszasz karacsonyi hagyomanyok eltereseibol fakadoan, de egyelore nem feszegeti ezt a temat :)
Ez amugy is erdekes dolog, hisz biztosan valami kevert modon talakozik majd a karacsonyhoz kapcsolodo dolgokkal. Biztos, h elobb allitunk fat iden is, nem varunk vele 24-eig, igazabol nem sokon mult, h ne tegnap rakjuk ossze, de vegul nem maradt ra ido.
Szombaton bekevertem egy adag mezes tesztat a szamomra leghitelesebb forrast, Limara peksege oldalaan irtakat felhasznalva. Annak min egy napot allnia kell, uh vasarnapra maradt a formazas-sutes-diszites.
Mondjuk a mertekeket latva gyanusan nagy adagnak tunt, amit osszeraktam, de ugy voltam vele, h a folosleget majd eltarolom. Otthon minden evben volt adventi koszoru az asztalon, de en meg sosem keszitettem, uh itt volt az ideje ezt is kiprobalni. A hagyomanyostol kicsit eltero modon mezes tesztabol keszult ez is.
Eletemben eloszor irokaztam, sokkal konnyebbnek tunt laikuskent, mint kezemben a cukormazzal toltott zacskoval... :))

A kepen nem annyira latszik, de zold es feher szinu
az iroka es a gyertyak is.
Nekilattunk a kis kuktaval egyutt, es csak gyurtunk, szaggattunk, Laca meg sutotte, mert eleg gyorsan megsul egy adag, igy haladosabb volt, ha azt is csinaljuk folyamatosan. Nem mondom, h a vegere nem kivantam a hatam kozepere az egeszet, de osszessegeben jo moka volt.





Meg korabban egy garazsvasaron vettunk ha jol emlekszem kb 4 dollarert,  egy 100 darabos kiszuro szettet, ami ugyan `hivatalosan` gyurmahoz keszult gyerekeknek, de pont tokeletes nekem is. Nagyon sokfele temahoz vannak benne formak, allatok, jarmuvek, betuk, geometriai formak, es persze egy kazal karacsonyi temaju, ugyhogy duskalhattunk a hoember, fenyofa, csillag renszarvas es tarsai hasznalataban. Volt benne kis sodrofa is es minden szukseges tartozek, ugyhogy teljes felszerelest kapott a gyerek is, es nagyuzemben gyartotta nekem a kis sutiket o is. Persze a kedvence az volt, amikor egy uj adagot kinyujtottam, es o pont a kozepebe belenyomhatott egy format :) Sebaj

Vegul mindet kisutottuk, a szomszed mar kapott is nem csekely adagot, es asszem az irodaba is szallitok majd belole.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a mézeskoszorú, a Praktika magazinban láttam először ilyet, azóta tetszik :) Csak félő hogy nálunk időnként bele lenne harapva :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi, elsore elfogadhato kategoria inkabb, de szeretem, mert sk keszult:) Igen, valoszinuleg a cicak-kutya erdeklodessel szagolgatna, bar talan a karacsonyi fuszerek neki erosek picit :)

      Törlés
  2. én is kacérkodtam a gondolattal, meg azzal, hogy az egész fát mézessel meg pattogatott kukoricával díszíteném ( régi vágy..) de aztán belátta, h ez itt a csótányok és hangyák miatt kivitelezhetetlen...:-/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. O igen, abszolut megertem, h nem mesz ebbe aziranyba a diszites teren, ne hivd ki a sorsot (vagyis a tropusi elovilag erdeklodeset) magad ellen :) Erre az edes illatozo izere garmadaval vandorolnanak hozzatok sajna.

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...