2013. december 18., szerda

A ceges parti

Karacsony elotti hetre ideert a tombolo nyar, igazan `scorching` (egeto, perzseloen meleg), ahogy a jingle bells ozzi verziojaban is eneklik.
Ertsd ezalatt, hogy reggel fel nyolckor mar 26 fok volt, ma 38 lesz, holnap mar negyven is talan. Ez onmagaban meg kibirhato, sot legkondis minden, ahol elofordulunk, es hetvegere alabbhagy majd. Amugy meg nyar van, uh legyen csak meleg :)
Cserebe szenvedek attol, h a part helyett az irodaba kell bevonszolni magam. Itt SA-ban ezen a heten mar elkezdodott a nyari szunet (nem minden allamban azonos az idozites, +/- 1 het szokott lenni), uh a forgalom reggel igencsak gyer mostansag. Erdekes, h delutanra azert megtelik a varos, jon-megy mindenki, gondolom vasarolgatnak karacsonyra boszen, es hordjak a gyerekeket  a vakacios programokra.

Tegnap en is azzal az elhatarozassal jottem az irodaba, h bizony a penteket mar nem szeretnem itt tolteni, kikerem szabinak, es ha masra nem lesz jo, csapok egy alapos takaritast, es kifujom magam kozben. Iroda, es Jani kocsog megnyilvanulasai torol, amig port torol :) Epp elkuldtem az emailt a dologrol (nincs az irodaban a `valos` fonokom mostanaban, ugyfelnel dolgozik), egy Friday subject jelent meg a mailboxomban, tole. Juj, de jo gondoltam, biztos kihirdeti, h utolso nap, huzzunk majd haza, stb.
Vegul is hasonlo, de megsem.
Pentekre egy kozos, olyan csapatepitos fele napot talatak ki, es kerte, h szervezzem mar meg. Megyunk bowlingozni, meg ebedelni Hahndorfba (ez egy kis nemetes varoska kb 30km-re Adelaide-tol, jartunk mar ott, irtam is rola itt a blogon mar), meg kisbusz is kene, ami oda visz-hoz, stb. Onmagaban nem rossz dolog, de nem repestem az oromtol. A pentekem ugrott igy, ez van.

A szombati ceges party-val en ugy gondoltam, h letudtuk a dolgot, hat tevedtem. Mondjuk a 3 tulaj es en voltunk csak, a fiuk nem jottek el... az egyik azt mondta, h azert mert szombaton volt. Hat ez jo.
Az ugyfelek jottek persze, jo kis nap lett, de halalosan elfaradtam. Ugyanugy 6-kor keltem, mint hetkoznap, mert kidobott az agy, es amugy is 6.30-kor csorgott volna az ora. Meg reggel be kellett mennem az irodaba, mert az elore elkeszitett parti ajandekcsomagokat nem vittem haza, csakugy, mint egy csomo kiegeszitot. Foloslegesen nem akartam 6x ki- meg berakodni a kocsit. Aztan meg a peksegbe is el kellett mennem, ahol megrendeltunk elore sutiket (vagyis sos cuccokat inkabb), es mindennel felszerelkezve vagtunk neki a celallomasnak. Elobb mentunk, mint a vendegek, hisz mindent elo kellett meg kesziteni ott is, uh az elso 2 oraban igencsak porogtunk Lacaval.

Amikor megerkeztunk, a fonokom nem volt otthon, meg elugrott a boltba, a felesge meg epp indult a gyerekekkel edzesre...azert gyorsan kinyitotta az egyik ajtot, es pakoljunk csak be nyugodtan, mindjart jon apu, erre o el. Ott maradtunk `vadidegenkent` a hazukban tok egyedul. Elkezdtunk kipakolni (na nem a hazat:), hanem a kocsibol a mindenfele cuccokat, es elokesziteni a terepet. Tanyerok, poharak, szalvetak, udito a hutobe, stb.
Aztan jott egyszercsak a fonokom is :)




A felesege vegol ugy 2 ora mulva jott meg, addigra mar jo sok vendeg volt, mar illett volna sutni  a husokat, mert igencsak elmult del, es meg hozza se kezdtunk; Kerdeztem, h segitsek e elokesziteni valamit, epp akkor toppant be anyu, h  esetleg segitsen? Hat, nem volna rossz, ennyit mondott a fonokom...:) Egyebkent nagyon kedves a felesege, latszik, h ok normalisak, ellentetben a masik cseszegetossel, na ott anyu is `bubaj` volt. Szerintem koszonesig sem jutott iranyomba, hihetetlenul arrogans arc es viselkedes sugarzott belole. Full fekete szettben tolta a nem kicsit meleg napon, hat o tudja...
Az ugyfelek es felesegeik, nagyon baratsagosak es kedvesek voltak, egyikuk francia eredetileg, egy masik par ukran szarmazasu volt, uh hamar voltak kozos temak. Az ukranok odaig voltak az angolunktol, nem is ertettem, h komlyan gondolja e, amit mond, de ketsegtelenul felszabadultabban beszelgettem veluk, mint itt az irodaban, ha itt van a kritikus is. Nagy baj van ezzel, mert ugy erzem, h megfeneklettem, borzasztoan bant a viselkedese, es nagyon ragorcsolok arra, h vajon ma mit/vagy miert szol be. Nyilvan felmondani luxus volna, de fogok nezelodni, bar nem igy terveztem, mert jobban kiborit  a dolog, mint gondoltam. Belul emesztem magam folyton, es mar sokszor kattog ezen az agyam ebredes utan is, ami nem jo jel.
Meglatom mi lesz, lehet, h elfaradtam, ez a majd` fel ev szinte szunet nelkul most sok lett  a vegere, lehet, h ket het szunet utan kicsit jobban kezelem majd mindezt.

Osszessegeben jol ment minden, es mindenki megkoszonte, h milyen jol megszerveztem, es az oszintenek is tunt, nem csak klisenek.

Aztan f4 korul hazaindultunk, Beni addigra alvas nelkul mar a hatarain jart, a kocsiban ugy 54 masodpercbe telt, h beajuljon.
Mondjuk szombaton este 9-kor en is agyba zuhantam :)

1 megjegyzés:

  1. kicsit időutazós érzésem van, mintha Gage blogot olvasnám kb egy évvel ezelőtt.... hmm kitartás? nem is tudom , mit mondjak... ha személyes közelségbe lennél, adnék egy ölelést.. asszem elférne. puszi

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...