2013. november 12., kedd

világoskék kabrio


Vasárnap a piaci körünkről hazafelé tartva, az autóból megpillantottam az út mellett 2 bárszéket. Ott áltak jónéhány egyéb portéka között, és már első blikkre is nyilvánvalóan jó állapotúnak tűntek. Számtalan alkalommal autóztunk, vagy sétáltunk már el ilyen kirakott cuccok mellett, de valahogy sosem láttam olyat, ami miatt egy futó pillantáson túl zoom-olni kezdtem volna csillogó tekintettel kincsre bukkanva.
Csak azért mert ingyen van, szar haszontalan cuccokat ne hordjunk már haza, ugye...
Ez most azonban érdemes volt egy megállásra.

Anno még otthon sokszor képzeltem el milyen lehet itt a garázsvásárokon kincsekre bukkanni fillérekért, vagy még inkább kirakott holmit felkapni és vinni boldogan. Ugye erről lehetett olvasni a blogokban már korábban is, úgyhogy hiteles forrásokból gyűjtöttük az információkat.

Nekem ugye semmi bajom a second hand, vagy pre-loved cuccokkal, úgyhogy kész voltam bevenni Adelaide használtcikk piacát:)

A garázsvásár tényleg jó dolog, Beninek sok "kacatot" (értsd apróságokat) vettem már ott, főleg könyv és játékbeszerzésre volt eddig alkalmas. Arra viszont kiváló, hisz tényleg ptom áron lehet venni dolgokat. Ha kisfiú is áll árus apu/anyu mellett, akkor van remény, h találunk valamit, bár legutóbb egy Matchbox márkájú rendőrségi komplexumot vettünk olyan helyen, ahol csak kislány volt, és ez volt a kedvenc játéka anno :)

Az útszéli kincsekre bukkanásban eddig nem volt nagyon szerencsém, perzse kinek mi a kincs.
Az biztos, hogy ha a kidrakott holmik nem létező toplistáját a matrac/ágybetét vezeti :) Nem értettem mi a fenének van ennyi bolt, ahol matracot vehetsz az ágyadba. Azt ugye alapból nem szoktuk oly' gyakran cserélgetni, elég tartós használatra van kitalálva. Itt valamiért ez gyorsabban cserélődik ... (?)...nem tudom még a megfejtést.
Aztán a képzeletbeli lista előkelő második helyén a TV áll (na itt jöhet Mary blogja a képbe, épp a minap írt erről) Még sosem vittünk haza egyet sem kipróbálni, de úgy látszik néha megéri :)
Aztán jön a sorban a minden más bútor, asztalok székek, fotelek, kanapék...Azt mondjuk nem szoktam érteni, hogy miért nem viszi el a tulaj a minden harmadik fa tövénél fellelhető Op-shop (turi) egyikéhez inkább a bútort. Néha ugyanis kissé kibelezve, szétrángatva árválkodnak a kitett kanapék, ami nem szép látvány. Semiképp nem egy bp-i lomtalanítás utcaképe, de a rendezett utcában egy ilyen roncs is feltűnő, ráadásul, ha a saját házad előtt díszeleg. Én nem nézegetném ott hosszasan, de nem vagyunk egyformák.

Jó messzire kanyarodtam én meg.

Szóval  bárszékek, és pár egyéb holmi. Én bizony úgy döntöttem, h azt a két széket szeretném, mondtam Lacának, h álljon meg. Első akadály legyőzve, Ő mondjuk nem az a fajta, aki ezekre olyan lendülettel mozdul, mint én, de sokat változott itt :) Kiszálltam, és meg kell mondjam, nagyon furcsa érzés kerített hatalmába. Talán körbenéztem, h látnak e, olyan érzés volt, mintha ellopnám azt a holmit onnan. Alaposan körbenéztem nincs e kirakva becsületkassza, vagy "árcédula" valahol, de nem volt. Két tök jó fa IKEA bárszék került a kocsiba. Aztán még gyorsan (ez is jellemző volt, gyorsan néztem, még mindig azt gondolva, h talán rosszat csinálok) megnéztem a többi dolgot, amik szintén szép holmik voltak, de számunkra szükségtelenek. Barbie-s éjjelilámpa, vagy egy szatyornyi Barbie baba (szóval kislányé lehetett :), és hasonlók. Egy világoskék nagy természetesen Barbie-s kabriót azért felkínáltam Bencének megtekintésre, persze akarta...

Olyan furcsa volt, utólag már picit bántam is, h miért nem néztem meg alaposabban, lehet, h az oviba jó lett volna egy-két dolog, mert tényleg szépek voltak, rendezetten kirakva, összehajtva, dobozolva, stb. Biztos lámpalázas voltam, és legközelebb már okosabban választom meg, h mit hagyok ott :D


Mindeközben egyre érlelem magamban egy saját garázsvásár ötletét is, mert egyrészt Beni rengeteg holmit nőtt ki az elmúlt egy év alatt, és már adományoztunk is belőle. Másrészt van jó pár olyan dobozban pihegő otthonról csomagolt holmi, ami szép lassan az enyészeté lesz, ha nem teszek velük valamit, pl ágyneműk, törülközők, ruhák. Elvannak, de tönkre fognak menni. Lehet, hogy tartok egy ilyen heppeninget valamikor, meglátjuk :)




1 megjegyzés:

  1. Átérzem a szorongást, hogy mintha lopni mentél volna :D Hasonlót éltem át mikor hozzátok mentünk és félúton muszáj volt megállni pisilni egy Mekinél. Itthon ugye ilyenkor vagy veszek valamit, hogy a blokkot lobogtatva menjek, vagy már szedem elő a bukszám és perkálok a vécés néninek, itt meg sehol senkit nem érdekelt, hogy bemegyek a mosdóba, én meg úgy éreztem magam mint aki a tilosban jár. Ezt a turizás dolgot én is nagyon várom, annyit olvasni róla :D Bár nehezen képzelem hogy egy fotelt vonszolva megyek haza :D

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...