2013. november 19., kedd

true blue

A hetvegen vegre tisztesseges nyariasba fordult az idojaras (epp most ert veget :( ). Nehany kiveteles napot leszamitva eddig azert nem sult be a fenekunk a ruhakba, inkabb tavaszias, mintsem nyari volt az idojaras. Panaszra nics okunk, csak (szerintem) lehetett volna mar jobb ido. Persze a helyiek nyilvan maskent itelik meg ezt, mert valoszinuleg a legkondikat naptarhoz igazitva kapcsoljak be az uzletekben/hazaknal es nem a homreseklet fuggvenyeben teszik.
Ergo ha a nap masodik feleben tersz be valahova, tuti, h megfagysz cardigan nelkul (en biztosan), es a nyitott labbeli is vegzetes
Nem tudom, h miert jo ilyen hidegre allitani a homersekletet, biztosan abban rejlik a titok, h nem vagyunk helyiek es kesz.

Eddig valahogy az esetek nagyobb reszeben ugy alakult, h tobbnyire delutan, este jutottunk le a partra, vagy keso delelott. Ennyi idonek kellett eltelnie ahhoz, h mas arcat is lassuk a partnak, es szemtanui lehessunk igazi-igazi apalynak. Nem tudom mi volt a hetvegen, de olyan varazslatos szinekben pompazott a viz, hogy csak amultunk es bamultunk. Nem lehetett betelni vele. Azt mar tapasztalhattuk, hogy a viz szine kifogyhatatlan arnyalatokban kepes pompazni, es most ujabbakkal orvendeztetett meg.
SA partjaira sok helyen irjak/mondjak, h feher homokos part, nem a klasszikusnak ismert szinu. Megmondom oszinten, h bar valoban mas arnyalatunak lattam, mint a `hagyomanyosat`, de nem tunt fehernek igazan. Eddig.
Szombaton lementunk delelott es vegestelen vegig ez a feher homok terult el, a tenger pedig valami hihetetlenul gyonyoru turkiz / azur szinekben pompazott. Melle az eg kekje mar tenyleg krealtnak es giccsesen szepnek tunt.

Fotoztam orrba-szajba, mert nem birtam betelni vele, es mert remeltem, h legalabb nehany foto vissza tud adni majd valamit a latvanybol.
Szikraztak a fenyek, tenyleg varazslatos volt.




Na de beszeljenek a kepek inkabb.


Mondtam, h feher :)
























4 megjegyzés:

  1. Cardigan? :D Csodásak a képek, irigy vagyok, mint a dög -.- :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lettem hunglish csak ha nem magyar billentyuzeten irok, ez az arva, mindenkepp angol szavakat akar csinalni a magyarbol, es ha vegre talal egyet, azt at is irja magatol... igy lett kardiganbol cardigan, es igy szokott a magzarban a jovo idot jelolo lesz-bol rendszerint less... ;))

      Törlés
  2. Nem cikizésből, csak jót nevettem mikor láttam ;) Amúgy én tuti hunglish leszek, valamelyik nap az istennek nem bírtam kimondani hogy útlevél :D majd visszakapom ezt még :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is vettem cikizesnek :) Elarulom akkor, h az apaly szot forditottam a low tide-bol, mert egyszeruen nem ugrott be... ijeztoen bena pillanatok ezek.
      Na de a neked fentebb irt utolso mondatom utan vissza is adhatok minden tanari diplomat. Ulj le, egyes, koszonjuk Anita :)

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...