2013. április 22., hétfő

on the air

Az itteni tv műsorokról ejtettem már szót, a reklámok között van néha valami más is :) Az otthon ismert sorozatok jó része fut itt is, kiegészítve néhány helyivel. Nem vagyunk tv függők, ha Beni itthon van napközben javarészt gyerekzenés dvd-ket, Wiggles-t vagy Thomas-t nézünk, ill fut háttérzajnak mindez. Aztán este valamikor fürdés után próbálunk találni valami nézhetőt a "komolyabb" kínálatból. Igazából majdnem mindegy mi az, mert mindegyikből lehet tanulni (angolt), ennek ellenére inkább az "okoscsatornák" kínálatával találkozik az ízlésünk. Bár én mostanában el-elkapok egy-egy Voice epizódot is, itt most megy a válogatás a második szériához, és ez az első Voice, amit látok. Érdekes, mert itt a zsűri tagjai között van Seal (aki nagy kedvencem), és Ricky Martin is, akit a sorozat indulása előtt rettenetesen promotáltak :)

Emellett van egy kedvenc sorozatom, az Undercover Boss Australia. Ez otthon is ment valamelyik okoscsatornán, csak nem az itteni verzió, de az mindegy is, mert a koncepciója ugyanaz, bárhol is játszódik. Végy egy jó nagy céget, annak is a leglegfőnökét, aki Mátyás királyként álruhában, néha kicsit átfésülve, haj átfestve módon beáll a munkásai közé különböző területeken, hogy lássa mi folyik a "végeken". Nem spionkodás miatt, hanem hogy lássa mik mennek jól, és hol vannak fejlesztendő területek. Aztán a végén újra  CEO-ként (csúcsvezetőként) visszatér a székébe, és berendeli azokat a kollégákat magához, akikkel együtt dolgozott különböző területeken. Azoknak meg fogalmuk sincs, h miért rendelték be őket, és néznek nagyot, amikor belép az irodába a főnök, most szépen kifésülve, öltönyben...Egyesek meg sem ismerik, h ugyanő volt az a kolléga, aki vele volt egy-egy napot. Megtörténik a leleplezés, levonják a tanulságokat, és a "résztvevő" munkások mindegyike kap valami testreszabott jutalmat. Kicsit a valóság és a tündérmese keveréke. Én szeretem. Érdekes szituációk, sorsok, emberek, vezetők tárulnak a szem elé.Az utolsó most említésre kerülő tévés élményünk pedig a Who do you think you are (Mit gondolsz ki vagy) egyik epizódja. Ez is ment otthon nem ausztrálokkal. Aki nem ismeri, a lényege annyi, hogy a szereplők próbálják felkutatni a családi gyökereket, megtalálni olyan kapcsolatokat, akik a család része, de valamiért elszakadtak.
Legutóbb egy ausztrál színész volt célkeresztben,  Don Hany, akit egyébként nem ismertünk, de a műsor beharangozójából kiderült, h Ő bizony magyar gyökerek után kutat majd. Ami nem is olyan meglepő :) Az édesanyja magyar, apukája pedig iráni volt, csak Mo-on tanult, még Magyarországon találkoztak, de a magyar apuka (Don nagypapája) nem tolerálta ezt a dolgot így elhagyták az országot, és Csilla (az anyuka) sosem tért vissza...Ausztráliában telepedtek le.
Ez a történet alapja.
Érdekes volt látni, egyrészt majd' velünk egykorú a színész, picit idősebb, másrészt magyar szót hallani itt a TV-n keresztül, és látni ahogy járkál Pesten, Egerben és Miskolcon :)
4 megjegyzés:

 1. Az Undercover Boss-ból egy részt láttam csak, amikor a Yankee candle tulaja, igazgatója bújt álruhába, az nagyon érdekes volt :) A legelső "munkatársa" egy fiatal srác volt, aki utálta a munkáját, és cikiseket is mondott a cégről, a végén szégyellte is magát, meg izgult, h a főnöknek fikázta a céged, de nem rúgták ki, hanem beszélgettek vele, hogy a cégen belül milyen más pozicióban tudná magát jól érezni :) Nekem ez nagyon tetszett :)
  A másikból még nem láttam részeket, de ezt a részt pl tuti megkönnyezném, amit belinkeltél :D

  VálaszTörlés
 2. Még olyat nem láttam, aki fújt volna a cégre, pedig pont érdekelt volna, h azt hogyan kezelik, mondjuk abban biztos voltam, h ki nem rúgják (vagy csak nem a kamerák előtt ...:). A Veolia itt a hulladékkezelő cégóriás, ott volt egy idős munkatárs, aki azt mondta, h ha nyugdíjba megy, akkor egy évet szeretne utazgatni, utána part-time visszatérni majd, ha lehet. Olyan aranyos volt :)
  A másik műsor elég könnyezős volt tényleg, főleg, h Don is mindig bőgött :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Yankee gyertyásnál az volt a fiú feladata, aki fújt a cégre, hogy gyerekeknek tartott kézműves foglalkozásokat gyertyákkal, és a beöltözött főnöknek mondta, hogy mennyire utálja a gyerekeket, mert mindent összemaszatolnak, meg széttúrnak és a munkája milyen vacak :D Aztán a végén persze volt sírás rívás, hogy nem úgy gondolta, de megbeszélték, hogy mit csinálna szívesen, és aztán asszem egy hónap múlva megkérdezték a srácot, hogy az új munkaköre jobb-e. Nem hiszem, hogy kirúgták, mert pont azért ment a sírás, hogy milyen nehéz sora van, segíti az anyukáját a munkával és ha kirúgják az mekkora katasztrófa lenne :)
   A Don-os részt megtaláltam a tv honlapján, ha hazaérek megnézem, és kibőgöm a szemeimet, az tuti :D

   Törlés
 3. A gyerek majdnem le is leplezte a főnököt mert mondta hogy álruhás fonok sorozat lenne.Mert mondta hogy milyen jól megy neki a gyertya dolog.

  VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...