2016. augusztus 22., hétfő

Ha augusztus 22 ...

... akkor evfordulo.

Idekoltozesunk eleg nagy ugras volt ahhoz, hogy eszben tartsuk a napot, amikor erkeztunk. Otthon meg keszulodott az orszag a nagy augusztus 20-ai unnepsegekre, mi meg a repterre tartottunk, hogy belevagjunk a majdnem ismeretlenbe. Jol hangozna, valami olyasmi, hogy sohasem feledem azt a pillanatot ahogy ragyogott a nap erkezesunnkor es ahogy simogattak a borunket a tavaszi napsugarak miutan minden formasagon atesve kisetaltunk a repuloterrol. Adelaide epp olyannak tunt, amilyennek kepzeltuk.
varj, ez egyaltalan nem igy volt...

Koran reggel erkeztunk, irgalmatlanul nyuzottak voltunk es eloszor realizaltuk ugy igazan, hogy Ausztralia bizony messze van Magyarorszagtol es sokkal nagyobb, mint azt valaha elkepzeltuk. Nem nagyon, hanem allatira nagyon. Nem sutott a nap, es cserebe baratsagtalan nyirkos hideg volt, bar Augusztus vegen mar kellemesen tavaszi idojaras is lehetett volna (mint most), de ez 2012-ben nagyon nem igy volt. Sorra doltek meg a hidegrekordok, es napokig fujt orkanereju szel. A mi "igazi" teli cuccaink meg valahol dobozokban varakoztak , hogy utra keljenek egy nagy teherhajon.
Pulcsi es pufi melleny biztosan eleg lesz Augusztus vegen - gondoltuk. Nagyon nagy tevedes volt.

Jol emlekszem a hazra ami az elso hat heten at volt az otthonunk, hogy is felejthetnenk el... Azota is szivesen jarunk vissza abba a regioba. Jo valasztas volt nagyon sok szempontbol, tobbek kozott azert is, hogy lassuk, milyen tavolsag az, ami napi szinten mar tul sok lehet a varoskozbonttol nezve. Seaford pedig erosen az a kategoria volt, bar a kornyek igazi "amerikaifilmes" erzetet kelt mai napig, gyonyoru nagy hazak rendezett kertekkel es nagyon kozel volt a tenger. Persze arra is jol emlekszem, hogy amikor megerkeztunk, es beleptunk a hazaba ott olyan dermesztoen hideg volt szinte mint kint, csak a szel nem tartott velunk bentre. Hahha
Szerencsere volt futes - vagyis annak is hasznalhato falra szerelt split legkondi - ami megtette a magaet, azonban ha lekapcsoltuk, hat rohamosan tunt el a meleg is. 
Akkor kerult fel  a mindenkori kivansaglistankra a "normalis futes" a hazakban, amit tartottunk is :)

Es ki mason lathatnank legmarkansabban az ido mulasat, mint Bencin, aki ekkorka volt erkezesunnkor. Azota is tervezem, hogy visszamegyunk  a hazhoz, es lefotozzuk ugyanott a viragtarto mellet. Talan iden sor kerul ra es akkor updatelem itt is majd :)


ma mar ekkora, fogatlan iskolas 

 

A negy ev nem igazan kerek, megis specialis evfordulo, mert most valtunk jogosultta arra, hogy allampolgarsagot kerjunk. Ez innentol mar csak formasag, megis hatalmas merfoldko.
Ez a projekt a kovetkezo idoszakra, hajra :)



PS: a blog el es virul   a kovetkezo bejegyzes talan meg ma kikerul, ami kicsit megprobalja osszefoglalni a kimaradt honapokat.

xxoo






2 megjegyzés:

  1. Nekunk aug 14- en volt 5 eve 😀 es akkor is irto hideg volt mikor mi jottunk ment a legkondis futes ezerrel!!! Sok sikert a jelentkezeshez majd szamolj be milyen a procedura 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nah, jo kis augusztusok voltak :) csak egy evvel elottunk? Valamiert 2-nek hittem :) Oks, beszamolok majd a process-rol, bar Laca nyomja inkabb. Azt mondja tok olyan, mint egy visa application. Millio kerdes es kb ugyanazok :) pusszz

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...