2016. március 4., péntek

Hello Marcius

Azt hiszem mostanra  egesz jol megszoktuk, hogy ellentetes evszakokban elunk (az europaihoz kepest) es mekkora idoeltolodas szol a javunkra, megis a marcius valahogy furcsamod eszembe juttatja, hogy megiscsak fejjel lefele vagyunk. 
Mig otthon a tavaszvarasrol szol minden, addig itt a marcius ugye az osz kezdete. A boltok kirakataiban az AW16 olvashato a "huzo trendek" bemutatasakor, ami annyit tesz Autumn-Winter 2016, vagyis az idei oszi teli divat van kozeppontban. 
Ami tobb ok miatt vicces, mert mindekozben harminc folotti homersekletek vannak (szerencsere) - holnapra 40 kozelit mond az idojos - es talan az estek mar kicsit huvosebbek, de meg mindig siman nyitott ablaknal alszunk.Vagy mert olyan aprilis vegeig tart a kiemelten tuzveszelyes idoszak is, ami a szaraz, meleg idojaras velejaroja (is). Kb addig lehet siman a beach-re is menni (persze tureshatartol fuggoen utana is, aki helyben edzodott, siman birja  a hidegebb vizben/idojarasban). Az nem en vagyok ugye :)
A masik vicces resze az oszi valtasnak, hogy az egypantos szandalokat irgalmatlan gyorsasaggal valtjak a csizmak a kinalatban, atmenet nincs is szinte. Valamiert az ozzik nagyon szeretik a csizmat, sokan nyaron is hordjak, es sok olyan fazont is lattam, ami szamomra kicsit a letunt idok vaszon kismama cipoire emlekeztetett mert a sarkuk es/vagy orruk lyukas (ettol akar nyari lenni?) de cserebe magas szaru es viszonylag zart. Hat nem is tudom... mindegy, de mivel ugyis befejezesre var mar egy felkesz poszt a divatrol, ebbe most nem is kezdek bele, majd ott talalom  :)

Itt Adelaide-ben az atmeneteket kevesse erezzuk, a termeszetnek nem nagyon van tavaszi meg oszi arca. Lombhullato fak csak elvetve, tobbnyre marad minden a regiben, osz ide vagy oda :) Allitolag Melbourne-ben jobban tetten erheto az osz a termeszetben is.2 megjegyzés:

  1. Mi lesz a Hello aprilis, hello majus es hello juniussal? Felhivlak mar valamelyik nap, mert igy nem sokat tudok meg rolatok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. .....most már lassan a hello július jönne :) Érdekes,hogy évek óta olvasom az ausztráliai blogokat, és az a tapasztalatom hogy szinte mind nagyon jó írás, érdekes , szórakoztató,tanulságos, azonban mindben közös hogy ahogy halad az idő, az írások egyre jobban elmaradnak.Akinek nem sikerül maradni, annak gondolom azért....aki pedig tud maradni, annak eléggé sok energiája elmegy a napi munka során..és nincs kedve irogatni(volt szerencsém tapasztalni)

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...