2015. január 23., péntek

kek-pirosban


Kozeledve a helyi augusztus 20-hoz "Au lazban eg"az orszag,  Januar 26-a Australia day, ami nagyszeru dolog, tekintve, h hosszu hetveget jelent szamunkra :)

Tobb szempontbol is van parhuzam a magyar Aug 20 es a helyi januar 26-a kozott.
Egyreszt az unneples apropoja ugyanaz, bar a modja teljesen kulonbozo. Itt ez is egy laza, partizos hangulatban zajlo nap, sportesemenyekkel es bbq-val a parton vagy a parkokban vagy otthon. Ahogy minden mas unnep is. Nem bonyolitjak tul  a dolgokat.
Lesz nagy felvonulas is, ahol a nemzetek beoltoznek helyi hacukakba es ugy vonulnak (kicsit majus 1 athangszerelve), de  azt meg nem neztuk meg eddig, a tomegben meg plane nem vonultunk. Azt hiszem ez iden is kimarad, finoman szolva nem a mi vilagunk. Attol sem jobban sem kevesbe nem voltam/vagyok /leszek magyar h himzett bluzban es rokolyaban illegessem magam a felvonulok kozott. Ezt otthon sem tennem. pont.

A helyiek keszulodeset alatamasztando most aztan minden uzletet elarasztottak az ausztral zaszloval mintazott hasznos es haszontalan cuccok autora, fejre, kezre, koromre, tesre, szemre es barhova :) Ime egy kis valogatas:








A masik parhuzam a hazai unneppel, h azt kovetoen is veget ernek a nyari szabadsagok, kezdodik az iskola, stb. Hat itt sincs ez maskent, bar ez nem jelenti meg a nyar veget, de az iskolai szunet lassan vegeter, es sokak csak most ternek vissza munkaba a karacsonyi szunetrol is. Igy jovo hettol vegeter sajnos, h hamar beerjek munkaba, az iskolai autos-jaratok miatt sokkal nagyobb lesz a forgalom, es ujra korabban kell nekivagni, h idoben beerjek. 

Es egy kis ausztral osszes a vegere :)


1 megjegyzés:

  1. Jaaaa most látom a laptopon, hogy Te is megosztottad a vicces AU himnuszt hihi az iPaden ez nem jelent meg. :)

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...