2014. augusztus 22., péntek

huszonkettő-nullanyolc

Nem akarom elkiabálni, de néhány napja tavasz van végre :) Igazán kellemesen süt a nap, és már melegít is rendesen. Kicsit meg is lepett minket, az a fajta időjárás, amikor "viszek azért egy dzsekit, hátha kell" hozzáállással felkapod a kezedbe induláskor, hogy aztán cipelhesd végig-hosszig, mert még a pulcsi is sok a napon.
Persze a helyiek azonnal rövidnadrág, póló, papucs szerelésben jönnek-mennek (na jó, apapucs majd' egész télen kitartott a lábukon:), ami azért még syámomra erős túlzásnak tűnik.
Mindenesetre a napsütés nagyon szívmelengető :)

Ha augusztus, akkor influenza-szezon is járja itt, aminek a 20 fok körüli hőmérséklet úgy látszik szó szerint a melegágya. Múlt héten az oviban ki volt írva, hogy sorra betegedett le a személyzet, úh borítékolva volt egy ilyen-vagy olyan adag megfázás nálunk is. Hozta is a drágám szegény, szombattól már minden tünetet kipiálhattunk, bár szerencsére nem verte nagyon földhöz a dolog. Persze utálatos dolog, ha beteg a gyerek (vagy bárki a családban). Mi is kaptunk egy kis hintést belőle persze, úh több zsebkendő fogy...

es ha már augusztus utolsó napjai, akkor az nálunk azt is jelenti, hogy újabb évet tudhatunk magunk mögött a világ eme csücskén. Kis családunk épp 2 éve érkezett ide. Minden időtáv relatív, jól pédázza, h Bendzsi több időt töltött már Au-ban, mint Magyagyországon. Milyen furcsa ezt most így látni...Kuzdunk is mostmár a magyarral, épp a minap mondta a tesóm, hogy ő határozottan akcentust hall a magyarjában, ami teljesen bizonyos is, hisz az angolban sok hangzó lágyabb, máshol és máshogyan képzik, és nála az most a primer. Be kell vetnem újabb praktikákat, hogy fejlesszem a magyarját, az biztos :)

Szép lett volna mára a PR-t is a kezünkben tudni, de sajnos ez még várat magára. Ugyanakkor már nem telt olyan eseménytelenül az elmúlt pár nap vízum ügyben.
Ugye az köztudott, hogy telefonon nagyion nehéz elérni a bevándorlást, online meg semmi előrelépés nem mutatkozott az ügyünkben, úh Laca csak próbálta elérni őket. Sikerült is egyszer, és akkor mondták, hogy allokálva van az ügyünk csoporthoz, de ennyit tudnak csak. Ez ugye már valami volt, de még időben be nem határolható továbbra sem, hogy mikor lesz előrelépés. Ezt ugye az követi, hogy CO-t kapunk (case officer = ügyintéző), aki aztán a beadott papírok alapján végül vízumot ad. Egyetlen dolgot hagytunk csak nyitva, az pedig az orvosi vizsgálat volt. Taktikázni próbáltunk kicsit vele, hogy csak akkor megyünk, ha kérik, mert az is előfordulhatott volna, hogy eltekintenek tőle, tekintve, hogy két éve is voltunk, és azóta nem jártunk olyan helyen, ami egészségügyi szempontból magas rizikójú ország. Na de ez is csak egy kis fejős tehénke a bevándorlásnak, csak nem hagyhatták ki, hogy ne menjünk, úgyhogy néhány napja jött a jó hír, hogy kaptunk CO-t, hurrá :))), de ő bizony szeretné, ha orvosira is mennénk. Ez nem olyan nagyon hurrá...:(
Adelaide-ben egy helyen csinálják, a Bupa-nak van egy erre hivatott helye a city-ben. Telefonálás, időpontkérés, oké, szeptemberben jöhetünk... Hú, ez nagyon nem jó, hisz addig áll az ügy. Laca aztán addig nézegette a netet, hogy talált egy másik hivatalos helyet is. Hívta őket, és másnap volt is hely náluk. Hogy lehet ez? Hát mert Port Augusta-ban vannak, 350km-rel északra Adelaide-től :)
Így kirándultnk szerdán egyet a semmi irányába :)
Kicsit sűrű volt a nap, 8 órát autóztunk összesen oda-vissza, de megcsináltak mindent, amit kell. Vérvétel, vizelet, röntgen, vérnyomás. Kb ennyi. Otthon az orvos kicsit jobban megnézett minket, ezek most nem erőltették, na de nem is az volt a lényeg, hanem , h állam bácsi $1200 dollárt kérhetett ezért. Na többek között ezért nem mentünk el előbb, csak úgy, h ha nem muszáj ne dobjunk ki fölöslegesen ennyi pénzt. Kellett, mentünk.

Hát itt tart a dolog most. Beni anyaga készen is van, fel van töltve, mert neki sem vérvétel nem volt, sem vizeletvizsgálat. Nálunk csak azoknak az eredményét kell megvárni, és ha meglesz, töltik fel online a hivatalnak. Onnantól az ügyintéző néni/bácsi csak gyorsan nyomkodhatja az oké-t, és küldheti a grant lettert :)
Reméljük, hogy ez egy hétnél már nem vesz többet igénybe.

Így ha nem is épp napra a 2. évfordulóra, de ahhoz nagyon közel kaphatnánk meg az új vízumot. Reméljük gyorsak lesznek :)

Kis pihenő a Port Augusta felé vezető úton




5 megjegyzés:

  1. Jajjj de jó ezt hallani hogy célegyenesben vagytok.
    Nagyon szorìtok,hogy egy hét múlva màr a PR-ról szóló bejegyzést ìrd! :-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Gigi :) Ügyesen szorítottál :)

      Törlés
    2. Nah akkor magamnak is elkezdek szorìtani... :-)))))))

      Törlés
  2. Nagyon drukkolok Nektek a PR-hoz! Írj azonnal, ha megvan! Addig is fingers crossed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Orsi, írtam is, szuper hatékony fingers crossed volt :))

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...