2013. augusztus 11., vasárnap

parkolj, óra indul!

Azzal, h dolgozni kezdtem, a mindennapos autózás is részévé vált az életemnek. Ez számomra megintcsak újdonság, mert még akkor sem tettem így, amikor otthon céges autóm volt. Tekintve, h sok-sok évig Lacával mindketten Börsön majd (aztán én Tbálinton) dolgoztunk, így sokszor mentünk egy autóval akkor is, ha kettő volt. Plusz napi 1-1 óra plusz együtt.
Most is egy irányban vagyunk, akár együtt is járhatnánk, de számos ok miatt mégsem kivitelezhető, csak elméletben :)

Az irodaház a Greenhill road-on van itt. Ezt csak azért mellékelem, h vizualizálható legyen a leírásom :)

View Larger Map


A Greenhill road 2x3 sávos út, a z irodákkal szemben végig zöld, csak parkok, ahogy a térképen is látszik. Van garázsszint az irodaház aljában, de több cég is lakik itt, így limitált a parkolóhelyek száma, és valahogy nekem már nem jutott :) Ezzel persze nem vagyok egyedül a GTS-nél :) Szóval csak az utcán tudok parkolni.
Az utcán errefelé három féle szabály van:
1.) ingyenes, 2 órás parkoló kezdési és zárási idő nélkül, vagyis megállhatok reggel 8-kor is vagy délután 5-kor is, de két óra múlva el kell hagynom a helyet. Ha tudok, átállok egy másik kétórás placcra. Ez nem mókás, kétóránként lemenni, és keresni újabb helyet, mert persze ha fél 9 körül érkezem, már egyet is alig találok. (ezért is jobb előbb menni...)
2.) A Ghill road irodaházak előtt oldalán ugyancsak 2 órás parkolás van, de azzal a csavarral, h csak 9-16.30 között szabad megállni, sem előtte sem utána.
3.) a Ghill Rd másik oldalán (a parkos rész mellett) nincs kétórás korlátozás, azonban itt is csak 9-16.30 között szabad megállni, sem előtte sem utána.

Így aztán a korai érkezésemmel megállok az egyik utcában, ahol szabad 9 előtt, és 2 órán belül lemegyek, és átállok a Gh rd túloldalán oda, ahol 4.30-ig lehetek. Onnan már nem szoktam átállni sehová, hanem hazafelé veszem az irányt :)

Nem mondom, h mókás, de ez van.

Az időkorlátok betartása nagyon fontos, mert itt azonnal jönnek ellenőrizni. A parkolást az adott council szabályozza, és ellenőrzi. 4.30-kor rögtön jönnek, és aki ottmarad, az vaskos büntetést kap. Laca eddig 2x kapott, még az előző munkahelyén, amikor járkált mindenfelé, és egy kétórás zónában elcsúszott pár percet. Azonnal ott volt a csomag...
Első péntekemen a közös ebéd miatt pici munkám maradt még, amit hazamenés előtt mindenképp be akartam fejezni, így a szokásos helyemről még átálltam máshová. Az általam 2. számúnak jelzett részbe, amiről akkor még csak azt tudtam, h csak kétórás, a másik tiltás nem volt meg az agyamnak. 16.40-kor slattyogtam ki az autóhoz, és igyekeztem a kindy-be Beniért. Kis idő múlva vettem észre, h valami lifeg az ablaktörlőn. Azonnal belémhsított a tudat, h tuti megbüntettek, de nem értettem, h miért. Felhívtam Lacát szomorúan, h bizonyára megbüntettek, pedig átálltam, nem is értem, stb-stb. Akkor derült ki, h a tilosba álltam át... Azt hiszem egy életre megtanultam.
Nem aprózzák el a büntetést, 230 dollár mindezért a fisakóért cserébe... nagyon szar érzés volt, de mostmár nincs mit tenni, azóta minden kiírást 6x megnézek.

A főnökeim mondták, h mindenki átesett már ezen a "tűzkeresztségen", soha semmi más büntetést nem kaptak, se gyorshajtás, vagy piroson áthajtéás, semmi, de a parkolást a benyaltuk mind.
Welcome on board így is :D



1 megjegyzés:

  1. A Ghill roadon van a Haigh's csokigyár is :D Mi egyszer késtünk 15 percet a parkolással, eszerint marha szerencsénk volt, hogy nem jött az ember, mondjuk akkor már nem is élnék, A letépte volna a fejem érte :D

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...