2013. május 5., vasárnap

Májusi ruhás

Az öltözködés nehézségei ausztrál forrásokat használva- sokat nyüstölt téma, nem csak én tűzöm zászlómra, de akit kicsit is érdekel a téma, annak itt biztos, h szemet szúr e dolgok helyi vonulata. Nos, újabb ausztrál sajátosságra lettem figyelmes az ősz beköszöntével. Az eddigi mezítlábas vagy max tangapapucsos népek (jó, főként a nők) hipp-hopp fogták magukat, és beleugrottak a csizmácskájukba. Azonnal, és egyenesen az "igazi-igazi" csizmába. Most nagyon viccesen két pólust vonultat fel egy gyors szemmel-térképezés a Westfieldben. Egyik csapat még mindig mezítláb papucskában, másik csizmában.  Azt mondjuk a kínálatból látom, h nincs cipő (bár nagyon nem kutakodtam utána, mert van készletem szépen, és amúgy is hamarosan dőzsölhetek a magyar kínálatban (yeah :))), de úgy tűnik, h az általunk ismert és használt félcipő, vagy cipő-ciő nem igazán kap itt kimagasló figyelmet. Pedig ha valahol, itt ki lehetne használni, mert most tipikusan ahhoz való idő van egy ideje. Számomra mezítlábazáshoz már nem elég meleg, de csizma? Na nem, az messze nem indokolt. Persze a csizmához nincsenek még "téli díszek" aggatva a nőkre, a hason lengedező atléta simán elfér hozzá...Nem tudom, nekem még mindig fel-feltűnnek ezek a dolgok :)

Ugyanakkor az is egyre jobban szemet szúr, hogy készülnek a télre. Hogyan?
- A kínálatban előbbre kerültek a pihe-puha vastag pizsamák, amiikhez itt kötelező tartozékként színben/mintában passzoló vastag zokni is jár, nem véletlenül...
- A színes reklámújságok egyikében láttam egy vicces ruhadarabot, ami a házikabát és a takaró keveréke, bebújós polár "izé" (nem tudom minek nevezni), ami nyaktól talpig befed, úgy bele kell bújni, mint egy jelmezbe, és a fotón abban nézte a tévét a család minden tagja. Kezeslábas-takaróban, vagy mi :)
- Hirdetik bizony az ágymelegítőket is már...
Igen, az biztos, hogy este/éjjel már nincs tomboló hőség, és a fűtés nélküli házakban kellenek az ilyen kiegészítők a komfortérzethez. Nálunk is be-bekapcsol a fűtés már este, tényeg ahogy a nap lemegy, jól is esik egy kis rásegítés a benti hőérzethez. Amíg süt a nap, addig nics baj :) utána már kevés, és a paírházak eme hátránya szépen tapasztalható azonnal.

Ruházkodás téma még egy picit. Gyerekruhában számomra egyik verhetetlen márka a  next (nextdirect.com), az otthomi turik szerencsére ömlesztve voltak a jobbnál-jobb darabokkal. Imádtam, és mai napig így vagyok vele, h szinte válogatás nélkül bármelyik ruhájukat ráadnám Benire. Ráadásul még a minőségük is nagyon jó. Egyetlen boltjuk volt a Westendben, ahová néha bementem nyálat csorgatni, és max a brutálisan leárazott darabokból vettem, olyan drága volt. Főleg egy akkora gyereknek, aki 3-6 havonta ruhatárat cserél(t) akkoriban is. Mivel azonban nálam a second hand nem probléma, nagyon jól elláttam a gyereket Next cuccokkal otthon. Aztán egyszercsak itt is megnéztem a weboldalukat, és kiderült, hogy max 5 munkanapon belül INYGENESEN szállítanak Au-ba is. Áraikat tekintve dollárban az itteni Kmart/BigW szintű, vagyis abszolút nem high end. Most rendeltem másodszor, mióta itt vagyunk, és a vasárnap este leadott rendelés csütörtök délután az ajtónkban volt :)  Ezt már szeretem. Magamnak nem vagyok webes vásárló, mert próba nélkül nem bólintok rá, de a gyereknek szuper forrás.
(egyszer még Bp-re is rendeltem, mert akkori árfolyamon szállítással is olcsóbb volt Angliából, mint a fővárosi boltba besétálva....).


Tegnap sétáltunk egyet a parton késő délután, kicsit a szél is lengedezni kezdett, de anélkül is egy pulcsi már felugrott ránk. Visszafelé a kocsihoz már igencsak szedtük a lábunkat, mert hűvös volt nagyon, hisz lement a nap. Napmost mindeközben még gyerekek(!!!) is fürödtek a tengerben, nem csak elvetemült szittya felnőttek :) Kicsit irigykedtem is rájuk, hogy jó volna abba kasztba tartozni. Én a fázós csapatba kaptam állandó tagságot :(

Kíváncsi leszek a télre, az biztos :)




4 megjegyzés:

  1. Már én is néztem a nextes felsőket Benin a képeiteken és akartam is kérdezni, hogy hol lövöd őket?? ;)
    Next forever!! :)) újabb közös pont, én is nagy rajongójuk vagyok és én is gyerekruha fronton szerettem beléjük. Javaslom, próbáld ki a felnőtt szekciót is, nem fogsz csalódni! A mérettáblázatuk az oldalukon elég részletes, egy centivel felszerelkezve jó eséllyel sikered lesz. És cipőjük is rengeteg van, igaz abból most be fogtok vásárolni :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipróbálom majd, köszi a tippet. Azok között azért nem mind az esetem, de tudnék pakolgatni mindig a virtuális kosaramba :)
      Talált, gyerekcipő-fronton most még megrohamozom a bevált márkákat, aztán idővel úgyis ki kell találni, h milyen más forrás jöhet még szóba :)

      Törlés
    2. ha kicsapod a parti fövenyre mezitláb, annál jobbat úgyse tehetsz a lábának! azt meg már biztosítottad Neki! :)))

      Törlés
  2. Itthon is ugyanez a csizmás dolog van, nyári rövid szoknyához, harisnya nélkül, téli csizma :D Csinos :)

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...