2013. február 13., szerda

ezek bizony szőröznek

Egy - számunkra igazán nagyon furcsa - jelenségről még nem is írtam eddig, pedig mindig fennakad rajta a szemem, és hol csodálkozva, hol értetlenül állunk, hol meg csak jót nevetünk rajta.
Előre bocsátom, h nyitott vagyok a magyarázatokra, nyugodtan világosítsatok fel, ha tudjátok a megoldást.

Utazzunk vissza időben mondjuk valahová a gyerekkoromba.  A műszőrme fénykorába egészen, amikor a részletre vásárolt ülőgarnitúra élettartamának növelése céljából színgazdag választékban lehetett méterre  kapni a műszőrmét, hogy aztán azt ügyes kezű varrónők a bútorokra szabják - varrják. Nekünk is volt, nem röhög :) része volt az akkori dizájnnak.

Emellett tombolt a másik szőrvonal, aminek alapja már nem a mű, hanem igazi volt, és javarészt az autók ékeként szolgált kulcstartóként, vagy a kormányra húzva. Szőőőőőrkormááány. Megvan?

Nos, most időben visszaugorhatunk a jelenbe, csak térben kell ide mozdulni down under, és ezek a csodák köszönnek ránk a mindennapokban, itt és most.
Au-ban élő bloggertársaimmal már írtunk a divat visszadátumozottságáról is jónéhányszor, csak nyomatékosítani tudom, h igen, abban is a 80-as évek tombol. Ennek egy nagy előnye van: simán végig tudok sétálni úgy az egész Westfield Marion-on, hogy egyetlen kirakat sem bír elcsábítani, legfeljebb elcsodálkozom, h "ezt mégis ki a franc veszi meg? és ennyiért meg végképp? ". Nálam még mindig a charity shopok a menők, ahol ha rátalálok egy-egy kedvelt angol márkámra (New look, Next, Asos), akkor boldog vagyok, ha nem, hát jobbára nem vásárolok ruhát. Majd Magyarországon :)

Na de vissza a barikhoz, és az ő bőrükhöz/szőrükhöz.
Mediterrán éghajlat ide vagy oda, tomboló ausztrál nyár smafu, kérem szépen, itt az autók nagyon nagy százalékában SZŐRHUZAT van az üléseken. És sokszor szőrkormány is társul mellé.
Beszarás, mondhatnám...




És hogy mindezt ne csak az autóban ülő felnőttek "élvezzék", jár a legkisebbeknek is a luxus, merthogy nagyon sok babakocsi is ezzel van bélelve. Hangsúlyozom, most, nyáron. Lehet, h én vagyok tudatlan, és ennek a bariszőrnek van valami jótékony hűtő hatása, vagy úgy hűtenek a légkondival a kocsiban, h már bundán kell csücsülni, nem tudom...
Amikor az autókat nézegettük, volt olyan Honda, amelyiknél extraként írták a gyári szőrülést, az autóéval harmonizáló színben, szóval a piaca ilyen erős, h a gyártók még külön gyúrnak erre. Pedig csak 20 milliós ország, mégis.






2 megjegyzés:

  1. A barany szorenek az a nagyszeru tulajdonsaga van, hogy telen fut, nyaron hut. Elvileg. Mint anno a juhasz subaja, amit telen-nyaron hordott.
    Nem izzadsz bele, komfortos. Allitolag, mert en nem probaltam. De babakocsiba is arulnak barany-belest.
    Itt egy kis ismerteto rola magyarul:
    http://www.demko.hu/?lang=hu&m=gyapjurol

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, tényleg a Demko Feder ezzel foglalkozott, el is felejtettem. Biztos van benne valami, h hűt-fűt épp jókor, de az biztos, h az én ikeás bárányrucit félredobom ilyenkor a bőrkanapéról :)

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...