2015. július 30., csütörtök

a merfoldkovek csak ugy sorakoznak


A dobozok pakolgatasa kozben Laca kezebe akadt a babanaplo, amit talan meg a korhazban vettem, h abba aztan majd minden mozdulatot feljegyzek amit Bendzso vegrehajt. Mikor merre pillant, ul, all eszik fogak es soreolhatnam. Az elso evet massal nem is nagyon lehetne tolteni, mint statuszolassal, h "hol tart" a gyerek.
Persze nem igy lett, mondta is az uram, h na ebbe se kerult sok minden kajan mosollyal az arcan.
Az a konyv mar ugy is marad de a blog talan segit digutalisan megtartani  par mozzanatot az elmult evekbol (es az elkovetkezokbol) (es ezzel tettem is egy vallalast arra, h a szandek meg mindig el es eber, hogy ne vigyem pusztulasba ezt a blogot :).

Julius kozepe-vege  Magayrorszagon a nyari szunet csucsa, addig itt a teli szunet 2-3 hete (iskolaja valogatja). A Westie-ben 3 het volt plusz egy nap, igy julius 21-en reggel Beni hivatalosan is elkezdte az iskolat. Legalabbis mondjuk ugy, hogy az iskola falai kozott van, az iskola egyenruhajaba oltozik, de az elfoglaltasaik meg valahol az ovoda es iskola kozott vannak (bar itt ugye alapvetoen is mas a teljes iskolarendszer).
Szoval maradjunk annal, hogy iskolas lett, mert ausztral mercevel merve az, megpedig a transition class (atmeneti  osztalyban kezdtunk). Ok a legkisebb iskolasok, szamukra volt evkozben is lehetoseg a csatlakozasra, hogy a kovetkezo honapokban megtanuljanak mindent az iskolai eletrol, ami segiti oket majd januartol, amikor kezdik a reception osztalyt (nulladik osztaly fele).

Ez a foto az elso napon keszult, a kepen ket osztaly van egyutt, ennyien kezdtek tegnap. Ebbol a csapatbol 2 gyerek kerult be teljesen kulsoskent, azaz nem a Westmonster sajat "ovodajabol" az egyik Bence :)
Beni tanitonenije a jobb oldali fiatalabb (vicces, h mindkettot Lisa-nak hivjak. Az igazgato azt mondta erre, h mar oregszik, nehezen tud neveket megjegyezni, ugyhogy ezzel probalta egyszerusiteni ezt, hat legyen mindket trnsition class teacher Lisa. Persze csak viccelt. :) )


Bendzso kicsit kaukktojas a kepen, o a sport egyenruhaban van, mig mindenki mas a "formal"-ban.
Az oka egszeru, iskolakezdes elotti vasarnap bicajoztunk egyet es utbaejtettuk az iskolat. Tok jo jatszoterei vannak, jatszottunk, megneztuk a termet is, ahol majd az osztaly lesz, es ki volt teve az orarend. Az egyenruha tipusa az orarendtol fugg, rem egszeru. Ha van aznap torna, akkor sport egyenruha kotelezo, ha nincs akkor az inges, nyakkendos "szep" ruha.
Kedden kezdtek, orarendben ott allt a torna, hat mi sportba oltoztettuk :)

Ez a masik egyenruha, az ingre vagy pulover es / vagy zako veheto. Ez a teli szett, tavasztol mas lesz. Erdekesseg, hogy a teli egyenruha lehet hosszu nadragos (ez oke), vagy rovidnadrag hosszu zoknival...


Masfel het tavlatabol azt kell mondjam Benndzso nagyon elvezi az uj kornyezetet, biztos, h neki ez jobban fekszik, hogy es ahogy foglalkoztatjak. Porognek korulottuk, nem csak egy tanitonenivel vannak, mas tartja a tornat, mas a jogat (na ja, joga is van..:), mas a muveszetet, a hittant (nem pontosan az, de nevezzuk igy) a zenet. Konyvtarba is mennek, mar kolcsonzott is egy konyvet, buszken hozta haza, azota minden este az az egyik amit elolvasunk alvas elott a masik szokasos (es tobbnyire magayar) mellett.
Nagyon szinesek a napjaik, es bar nyilvan toredeket sem tudjuk mindannak ami tortenik veluk, bar meglepoen kozlekeny a gyermek idonkent, ha kedve van :)

Van egy nagyon jo dolog, share-nek hivjak. Minden heten mas a tema, es a het minden napjara be vannak osztva a gyerekek, h ki osztja meg aznap az adott temaval kapcsolatban amit hozott. A heten hangszerek volt a tema, Beni napja a csuotortok ket masik kisfiuval, uh ma vitte a jatekgitarjat is magaval :) Lesz amikor kedvenc meset, verset, vagy konyvet kell vinni, minden heten mas tema.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...