2014. március 13., csütörtök

egy királynő látogatása

Ausztrália kicsit vicces a tekintetben, ahogyan az államaiban szóródnak az ünnepek. Értem ez alatt, hogy például a munka ünnepe, (ami Magyarországon ugye május 1-je), az itt Dél-Ausztráliában például októberben van, de a szomszédos Nyugat-Ausztráliában Márciusban. A Királynő születésnapjáról nem is beszélve, ami valószínűleg bizonyíthatóan egy adott napra esik, mint általában mindenkié, mégis itt azt is eltérő időpontokban ünneplik államonként. Sebaj :)

Fentiekből adódóan Március 10-én, vagyis most hétfőn munkaszüneti nap volt számos államban, de nem mindegyikben, és hol mit ünepeltek. Perth-ben a munka ünnepe volt, ahogy említettem, nálunk lóverseny miatt volt szabadnap, Melbourne-ben meg megint másért. Sydney-ben meg dolgoztak...

Szeretjük a hosszú hétvégéket, egy plusz nap csupán, mégis olyan sokkal hosszabnak tűnik így a pihenő.
Belefért egy újabb Gorge parkos kengurus kirándulás is, de arról má sokszor írtam.
Hétfőn Adelaide előkelő vendéget fogadhatott, a HMS QM2 járt itt. Vagyis Őfelsége Queen Mary 2 a brutálisan nagy óceánjáró. Nem mindennapi látványosság közelről megszemlélni egy ekkora hajót, úgyhogy mi sem akartunk kimaradni belőle.

Persze beszélhetünk róla, fotózhatjuk minden irányból, sajnos egyik sem képes visszaadni az az élményt, amit a látványa a valóságban nyújt.
Látjuk a leírt adatokat, h ennyi és ennyi méter hosszú (cca 380) , ennyi utas fér el rajta (4000) stb, és ugyan értjük ezeket a számokat, de olyan nehéz egy hajóra pl átültetni mindezt.

Legalábbis magamból kiindulva. Tudom magamról, h az űrkutatásokról szóló információk is számomra ezért olyan kevéssé izgalmasak, mert nem képes az agyam kézzelfogható léptékek szerint kezelni a fényévet, meg a milliónyo kilométereket, meg a hangsebességet. Külön-külön értem én, és mégsem :))

Na ez  ahajó is kicsit ilyen volt, akkor tapasztaltuk meg a méreteit, amikor percekig csak mentünk-mentünk mellette, és még mindig nem jártunk sehol :))

Az volt a legviccesebb, hogy annyit tudtunk, h Outer Harbour-ban áll (külső kikötő), de hogy ott pontosan hol, azt nem. Nagy kikötőlátogatásokat nemigen tettünk eddig, úh tapasztalatlanul vágtunk neki a vizitnek. Mondtuk is a kocsiban, h csak megtaláljuk, biztos mennek oda mások is. Erre Laca mondta, h meg aztán akkora hajó, h bizonyára észre fogjuk venni....:)))
Alighogy ezt komondta, a kocsiból ez a látvány tárult elénk, tényleg könnyen észre lehetett venni :))


Ezek már kicsit közelebbről:




Terveink szerint a kihajózást is meg akartuk nézni, ami este 6-kor volt, de sajnos azt keresztülhúzta egy munka. Épp nagyban nézegettük a hajót, amikor Laca telefonja csipogott, sms a főnökétől, h ugye nem felejti el, h hatkor számhordozása lesz egy ügyfélnek...
Dehogynem felejtette volna el...
Gyors iramban kocsiba be, és irány haza.18.02-kor toppantunk be, épp időben...

Ha eszében ven a munka, el sem mentünk volna, tudva, h neccesen fér bele az időbe, úh végülis jól sült el a dolog, mert láthattuk Queen Mary 2-t, aki legközelebb csak jövőre lesz itt újra.

2 megjegyzés:

  1. gyorsan odaért!! lehet, nem is olyan nagy ez a kontinens ;)

    VálaszTörlés
  2. Ja :) Gondoltam is rátok, h milyen jó kis háttér volt a fotótokhoz, hát nekünk ilyesmire nem maardt idő, hahaha :)))

    VálaszTörlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...