2014. március 18., kedd

az utoló napok sava

Az álláskeresésről egyelőre babonából nem szeretnék részletekbe menően írni. Ha majd lezárul, akkor sztorizok róla, lesz mit :)). Röviden csak annyit, hogy biztosan számít a helyi tapasztalat, mert érdeklődés érezhetően nagyobb van, hogy melyikből és mikor lesz állás, az még  a jövő zenéje.Sajnos a gyorsnak szánt kiválasztási folyamatok is heteket ölelnek fel ha van legalább 2-3 forduló. Bízom benne, hogy lesz majd miről írnom :)

Jövő pénteken vagyok a jelenlegi helyemen utoljára, szerencsére tudok innen interjúkra menni, vagy előbb megyek el, vagy később jövök, nem kell minden egyes alkalommal egy teljes napot kivennem.Ez jó.

Ugyanakkor ha a szívemre teszem a kezem, annak nagyon örülök, h a háromból ugyan csak egyetlen, de annál nagyobb paraszt főnökömet már csak napokig kell elviselni. Mostanság egészen jól tartotta magát, tényleg nem tudom mi mozgatja nála a bunkósági fokozatokat, mert a nulla és az über paraszt között tud hullámozni.

Az új tulaj rendbe akarja szedni a weboldalunkat, mert elavult, semmitmondó és nem bszédes a tartalma. Ok, tök jó ötlet. Tekintve hogy nagyon specifikus termékekkel/szoftverekkel dolgoznak a mérnökök, nyilván az ő bevonásukkal lehet jó leírásokat csinálni. Megkapta mindenki a feladatát, hogy készítsen leírásokat ilyen-olyan szempontok szerint, most a részletekbe nem mennék bele. Enyém a marketing rész, vagyis azokat a dolgokat összefofni egy-egy termék/szolgáltatás esetén, ami próbálja az ügyfél értésére adni, hogy milyen helyzetekben lehet rá szüksége, vagy mik a kézzelfogható előnyoök, ha ezek valamelyikét használja.
Ilyesfajta dolgokat csak akkor tudok egy termék mellé csapni, ha megkapom a műszaki specifikációját, vagy valami alap leírást legalább.

Tegnap egy ilyen miatt körbeírtam a fiúknak, h ehhez és ehhez a szoftverhez kellene nekem a műszaki háttér, h  a magam dolgát csinálhassam vele.
Erre ez a bárdolatlan tuskó a következő választ írta rá:
I’m writing a white paper about how Maximo can integrate with OSI-Pi, I really think you doing the same thing is a complete waste of time unless you know more about Maximo or Pi than us.
(nyers fordításban annyi, h ő éppen a termékről ír, és mivel ő úgy gondolja, h én pontosan ugyanezt teszem épp, ezért nyilvánvalóan csak az időmet vesztegetem vele, hacsak nem gondolom azt, hogy én többet tudok róla, mint ők.)

Elszállt az agyam ettől a néhény sortól, és szívem szerint elküldtem volna oda, ahová gondolom, de a neveltetésem és az intelligenciám arra predesztinált, hogy ne vegyem fel a kesztyűt, mert fölösleges volna. Másrészt azonnal lecsapott erre a válaszra az új főnök is (mert persze őt is rárakta a barom a válaszára), és nyilvánvalóan rendre intette, hogy nem ugyanazt csináljuk, csak a téma azonos, de különféle megközelítésből más-más hozzáadott érték amit produkálunk.

Nem tudom mikor és milyen munkát találok majd, de néma imát rebegtem el magamban tegnap délután újfent, hogy ettől az embertől megszabadulhatok. Nyilván az ő nyomora, hogy ilyen, de hazudnék, ha azt állítanám, h lepereg rólam. Akkor most le sem írtam volna...

Keddenként jön az irodába a vizes cég, aki a palackiokat cseréli (olyan mint otthon  a clearwater) a nagy 15 literes ballonokkal. Nem fogy olyan gyorsan a víz, h hetente kéne cserélni, ezért már megállapodtam velük, h kéthetente is elég lesz, nekem ugye többek között az a dolgom, h biztosítasam az iroda számára, h gördülékenyen menjenek ezek a dolgok is.
Mr Paraszt persze magáénak érezte a feladatot, h  avizes emberr munkáját is lekövesse, és azt mondta neki, hogy szerinte elég volna kéthetente jönni. Erre persze jött a válasz, hogy igen, tudja, velem már megbeszélte korábban, és már így jár.
Nagy hallgatás volt  a válasz csupán, mert arra már nem marad ilyenkor muníció, hogy annyit mondana, ja ok tok jó, akkor egyre gondoltunk, vagy valami POZITÍV apróságra.



2 megjegyzés:

  1. Tok jo, hogy megmondta a tutit, itt felenk vannak olyanok akik azt mondtak volna hogy oh, ok, no worries, merthogy az ugyfelet nem vilagitjuk hogy ra hogy hulye es nem tudja mi a rendszer.
    Vizes ember rulez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jah, a szívembe is zártam. Valóban a mindenhová odabiggyeszthető no worries szokott leginkább válaszul érkezni, amolyan vedd annak, aminek akarod végszóként :)

      Törlés

Az elso harom honap

Jo lett volna gyakrabban idelatogatnom, tudom. Nem unatkoztunk az elmult honapokban sem, most ahogy valogattam a fotokat, magam is racsodalk...